Sport

Start vinterferien med et smell!

Prøve VM i skiskyting sparkes igang i Kollen førstkommende helg!

Det har vært en fin sesong så langt, og allerede førstkommende helg samles de beste utøverne til Prøve VM i Kollen. Dette blir garantert en helg fylt med fart og spenning!

Kollen er også et perfekt samlingssted for familien, hvor du kan heie frem dine favoritter mens barna koser seg med kakao!

 

Program

Torsdag 12. februar

  • 30: Normalprogram kvinner
  • 15: Normalprogram menn

Lørdag 14. februar

  • 15: Sprint kvinner
  • 15: Sprint menn

Søndag 15. februar

  • 15: Stafett kvinner
  • 30: Stafett menn

 

Lørdag er det også duket for idrettsfest og Afterski etter rennene.

 

Tarjei Bø er klar for Prøve VM i Kollen

Tarjei Bø - Klar for prøve VM

 

Normaldistanse, torsdag 12. februar
I den grad man kan se på tradisjoner i denne unge idrettsgrenen, så troner normaldistansen øverst. 20-kilometeren er den eldste øvelsen og ble arrangert for første gang i VM i 1958 for menn, og i 1984 for kvinner. Kvinnene går 15 kilometer. Konkurranseformen har intervallstart, med fire skytinger, i rekkefølgen liggende – stående – liggende – stående. For hver bom blir langrennstiden påplusset med et tidstillegg på ett minutt.

Dette er nytt i år. Få med deg klassikeren i skiskyting hvor det handler om å holde hodet kaldt og disponere kreftene!

 

Sprint, lørdag 14. februar
Sprint ble introdusert første gang på VM-programmet i 1974 og på OL-programmet i 1980. I denne konkurranseformen er farten i skisporet mer avgjørende enn skytingen. Kvinnene går 7,5 kilometer og herrene 10 kilometer, og det er to skytinger – først liggende, så stående. For kvinner er skytingene etter 2,5 kilometer og 5 kilometer, for mennene etter cirka 3 kilometer og 7 kilometer. Utøverne har fem skudd til disposisjon. For hver bom må de gå en strafferunde på 150 meter, hvilket tilsvarer en tid på 22-28 sekunder.

Blir det norsk seier i sprinten i år? På sprinten er ingenting avgjort før siste løper er i mål. Oslojenta Fanny Welle Strand-Horn vant sin første seier i sprinten i Ruhpolding tidligere i januar. Og hennes store mål i VM i 2016 er å ta stafettgull sammen med de andre jentene. Kan hun gjenta suksessen fra Ruhpolding. Se Fanny, Tiril og de andre jentene lørdag 14. februar kl 11:15.

 

Stafett, søndag 15. februar
Ordtaket «stafett er stafett» er særlig gjeldende innen skiskyting. Det er sjelden konkurransen avgjøres før de på ankeretappen kommer inn til siste skyting. Laget består av fire deltakere som går 7,5 kilometer (menn), 6 kilometer (kvinner). Det er fellesstart og to skytinger underveis, liggende og stående. For hver serie har utøverne åtte skudd til rådighet. Får de ikke ned alle blinkene, får de en strafferunde på 150 meter for hver blink som gjenstår.

Dette er nytt i år! Endelig har vi skiskytterstafett i Kollen igjen. Bli med å heie fram det norske laget. Kan gutta ta en ny World Cup i stafett slik Ole Einar Bjørndalen, brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen gjorde i Anterselva 18. jan hvor unggutten Johannes Thingnes Bø gikk en forrykende 3. etappe. Få med deg spenning og drama når verdenseliten i skiskyting duellerer i Kollen søndag 15. februar.

 

Unngå kø i Kollen
Det kommer til å være mange folk ved inngangen, og får å unngå den verste køen lønner det seg å kjøpe billett på forhånd og ikke vente til du kommer til billettluka i Kollen.
Man kan til og med kjøpe billett via mobilen på vei opp i arenaen, eller gå innom Narvesen før man tar banen oppover til Kollen.

 

På denne måten sikrer du deg:

– billett til ønsket tribune

– unngår kø

– kommer raskere inn i arenaen

– de beste plassene (ettersom det er unummererte plasser på tribunene)

 

Mere info om arrangementet finner du HER!

 

 InstagramButton