New Music

William Gamborg er månedens artist i juli!

Ticketmaster New Music

Ticketmaster New Music er et prosjekt som spenner over flere markeder. Vi lanserte endelig Ticketmaster New Music i Norge i juni - et konsept hvor vi løfter frem nye stjerner i norsk musikkbransje. Neste artist er William Gamborg, et talent innenfor både dans og musikk.


Ticketmaster New Music er et konsept som skal gi nye stjerner et lite løft i en konkurransedyktig bransje. I sommer er det flere nye spennende artister å se på festivaler og på konserter. Er du litt usikker på hva du har lyst til å se, så har vi en god oversikt i våre guides!

Den neste New Music artisten er William Gamborg. Han har et stort talent både som danser og som sanger. Jeg fikk intervjue William angående hans forhold til musikk og dans og om han jobber med noe spennende for tiden. Svarene kan du lese nedenfor!

Ingvild, Ticketmaster Norge.

William Gamborg

William Gamborg startet som danser i en ung alder i Quickstyle. Den nå verdenskjente dansegruppen reiser kloden rundt for å opptre, og har et stort fokus på å kunne dele dans og musikk med alle. I tillegg til å lage sine egne koreografier har de også samarbeidet med band og artister som BTS, Karpe, og Alan Walker.

I tillegg til at William er en dyktig danser, debuterte han som artist på by:Larm i 2022. Hans første selvskrevne låt slapp han i 2021 og har siden vært med på å skrive og produsere egne sanger. William kom på en hyggelig prat på kontoret vårt i Oslo der vi ble bedre kjent med artisten.

Hvem er William Gamborg?

Jeg er en 23 gammel gutt fra Oslo/Oppegård. Jeg har dansa siden jeg var rundt 7 år og har alltid hatt en stor lidenskap for dans og kunst.
Jeg har siden jeg var liten vært en som har kastet seg ut i det som har med et show å gjøre, enten det var dans eller sang. Det kom til et punkt der jeg måtte finne ut av hva jeg ønsket å gjøre videre, så da ble det å gå «all in» i musikken og dansen.

Var det noe spesielt som gjorde at du ville gå inn med 100%?

Det var noe jeg tenkte på en stund. På grunn av dansingen i Quickstyle har jeg jobbet mye med dansere fra forskjellige kulturer og land, og da har vi danset en del ulike sjangere og typer musikk. Etter hvert begynte jeg ofte å analysere musikken vi hørte og tenkte «hvorfor gjør de det på denne måten og ikke denne?», og derfra vokste interessen for å skrive og produsere egne låter. Med mine egne låter kan jeg jo velge alt helt selv. Og jeg merker jo nå etter hvert som jeg skriver og lager mer musikk, hvor inspirert jeg faktisk er av dansen.
Men det var også da jeg fikk et spørsmål av en av mine danselærere som lurte på om det var noe annet enn dans jeg likte å gjøre. Jeg nevnte at jeg hadde tenkt en del på musikk og sang og fikk et «ja, hva venter du på?». Det er ca. 7 år siden nå.

Du har jo en del erfaring fra det å stå på en scene. Hvordan ville du beskrevet forholdet mellom deg og scenen?

Det er ingenting som gir meg like stor glede som det å stå på scenen. Det er alltid etter at jeg har vært på scenen at jeg blir påminnet over hvor mye jeg elsker å gjøre det jeg gjør. Det er på scenen jeg hører hjemme og jeg føler meg alltid i mitt rette element.

Hvordan forbereder du deg til showene du gjør?

Mye av det er mentalt og mye er fysisk. Jeg lever ganske sunt og drikker verken alkohol eller har noe med drugs å gjøre. Før konsertene kjenner jeg både på adrenalin og nervøsitet, men jeg liker å kjenne på disse følelsene. Da er det derfor viktig at jeg forbereder meg i hodet.
Måten jeg forbereder meg på er at jeg bruker mye tid på å se for meg konsertene i hodet før jeg opptrer, og hvordan det ser ut fra publikum og fra scenen. På den måten blir jeg mye tryggere på meg selv og det kommer ingen store overraskelser. Så har jeg all den fysiske treningen for at det jeg skal gjøre skal sitte i kroppen.

Det er ingenting som gir meg like stor glede som det å stå på scenen. Det er alltid etter at jeg har vært på scenen at jeg blir påminnet over hvor mye jeg elsker å gjøre det jeg gjør. Det er på scenen jeg hører hjemme og føler meg alltid i mitt rette element.

Du har kanskje litt adrenalin etter konsertene?

Ja! Etter konsertene feires det som regel med god mat. Så har jeg igjen et stort fokus på å holde kroppen sunn, også etter vi er ferdige. Det er en stor forskjell å feire med noe god mat eller en kake, for eksempel, enn at det feires med alkohol. For meg er det viktig at kroppen forbinder adrenalinet med noe sunt og godt etter at jeg har gått av scenen. Hadde det blitt en vane å drikke alkohol etterpå, så hadde det etter hvert blitt noe adrenalinet og kroppen ville forbundet med noe jeg trengte etter konsertene.

Vi avslutter også med et teammøte etter konsertene der vi går igjennom hva som gikk bra og hva som kan gjøres bedre. Det er en del av gamet og sjarmen med et live show at ikke alt alltid går som det skal. Så er det en god læring for meg også.

Det å synge og danse samtidig er også ganske tøft. Hvordan trener du på det?

Det er slitsomt, ja, og det er mye cardio. Jeg bytter på det å generelt løpe og det å løpe og synge samtidig. Liveshowene motiverer meg til å løpe en del, i tillegg til at det får meg til å føle meg sunnere.
Og originalt sett er jeg jo danser, så jeg har det problemet at jeg må danse mindre for å lage mer variasjon i showet. Ellers kunne jeg danset til alle sangene.
I tillegg koreograferer jeg dansene mine selv med hjelp fra andre jeg danser med i Quickstyle. Det er digg å kunne ha et hode utenifra som ser ting på en annen måte enn det jeg gjør.

Du er jo både en del av en ganske kjent dansegruppe og jobber som soloartist. Hvordan balanserer du alt du er med på?

Det må spres utover og jeg må tilpasse meg litt. Som regel er det det som er booket først som blir prioritert. Vi samarbeider veldig godt i Quickstyle og er det noe som forhindrer meg i å bli med på en reise utenlands, tar jeg ansvar for det som kan gjøres i Norge. Jeg skulle for eksempel blitt med til Tokyo etter jeg har spilt på Høllafæst, men tidspunktene passet ikke, så da blir jeg i Norge denne gangen og har ansvaret for noe annet.

Jeg lærer også utrolig mye av å jobbe som danser og som artist. Ofte tar jeg med elementer fra det jeg kan av musikk til Quickstyle og omvendt. Jeg har for eksempel lært hva en god lydmann og en lystekniker kan gjøre med et show. Det har jeg har tatt med videre til Quickstyle og bare de små effektene kan gjøre en utrolig stor forskjell for showet.
Et annet aspekt innfor Quickstyle er at vi også slipper egen musikk. Vi gjorde blant annet et prosjekt i Pakistan med Karpe og Delara i Coke Studio med en låt som heter Piya Piya. Det er veldig gøy.

Er det noe spennende du jobber med for tiden og som du kan fortelle litt om?

Jeg jobber med et prosjekt for tiden og det er det jeg egentlig kan si. Jeg skal jo også spille på by:Larm til høsten og det gleder jeg meg veldig til. Det showet kommer til å vise hvem jeg egentlig er og en side av meg jeg ikke har vist til noen. Showet vil også vise hva mine fremtidige mål er, og retningen videre. Det føles surrealistisk å si det, for det kommer til å bli et sinnsykt show.

Vil du se mer av William Gamborg?

Her kan du finne videoen med 5 kjappe spørsmål med William Gamborg.

I tillegg kan du se han både på Høllafæst i sommer og på by:Larm i september. Billetter finner du i linken!