Ukas anbefaling

Ukas anbefaling (34)

Denne uka kan du oppleve en rekke konserter og festivaler landet rundt! Hvor befinner du deg denne uka?😎🎵

Humle

SALT, Langhuset, Oslo | Onsdag

Humle (Andreas Humlekjær) er en singer-songwriter i utvidet forstand.

Han får sagt det kompliserte på en enkel måte. Med et ærlig og inderlig blikk utforsker han toppene og bunnene av et ungt, men levd liv. I en sjangerlek hvor nedstemte og introverte pianoballader avløses av livsbejaende stadion-anthems. Han gjør hjembyen Fredrikstad til Bruce Springsteens New Jersey, og trer inn i rollen som en gatepoesi- predikant i det ene øyeblikket – før han i det neste ser tilbake på det som har vært og det som aldri ble noe av. Det er nostalgisk og rastløst. Håpløst og håpefullt. Etter debutskiva «Alt Er Bra Nå» som kom høsten 2019 har han spilt konserter over hele landet. Både som soloartist og med fullt band er han i ferd med å bygge et trofast publikum. Våren 2022 slapp han andre albumet «Døgnvill». Låtene derfra har fått plass på flere Spotify lister og han har i tillegg fått spilletid i P1 nasjonalt og lokalt i tillegg til p13. Han har varmet opp for artister som Valkyrien Allstars, Oslo Ess, Inge Bremnes & CC Cowboys. Duetten med Marion Ravn «Ser du» fikk stor oppmerksomhet med listing på NRK P1 og fremføring på diverse Tv-programmer.

Våren 2023 er han aktuell med EP’en «Ta meg hjem igjen».

Fagernes Yacht Klubb

Røkeriet, USF Verftet, Bergen | Onsdag

Glede, dansing, svette, allsang ogoppblåsbare gjenstander i fri flyt over publikum. Det blir en kveld med den aller beste vestkyst-soft-rocken fra legender som Michael McDonald, Toto, The Doobie Brothers, Christopher Cross og Lionel Richie, og mange flere. Og overraskelser selvfølgelig. Fagernes gir oss et softrock-potpurri som alltid ender i euforisk stemning. Fagernes Yacht Klubb består av et knippe av Bergens dyktigste indiemusikere salig blandet med kremen av unge norske jazztalenter. Bandet gleder seg enormt til å spille for dere igjen, og til å gråte gledens tårer mens de synger «Africa» av hele sitt hjerte!

Tacobitch + Support

Parkteatret, Oslo | Fredag

Tacobitch var etterspurt allerede før de hadde gjort noen ting, noe som resulterte i rekordlange køer, da de debuterte på by:Larm-festivalen i 2019. Siden den gang har de kapret et bredt spekter av publikummere på Norges mange scenekunst- og musikkscener, med sin skarpe tilstedeværelse på scenen, og et rykte basert på strategisk, men leken, mystikk.

Etter innspilling av sitt første album vinteren 2023, skal de ut på tur igjen. For selv om de har gitt ut to EPer, «Humami» og «Jumami» på LEKK, er Tacobitch først og fremst en liveopplevelse. Bestående av både musikere og scenekunstnere, tar Tacobitch i bruk teater, scenografi, kostyme og koreografi for å utvide hva man kan forstå som en konsertopplevelse. Og gjennom sine anonyme alter-egoer, spiller de på vår alles fascinasjon for «spetakkelet» som hovedinstrument.

Passe overskridende, passe skumle og passe gøyale, vil de vise folk et utopisk håp om den generøse festen som løsning – utkledd i dystopisk drakt. Techno. Dans. Show.

Ya Levis

Vulkan Arena, Oslo | Fredag

Ya Levis kommer til Vulkan Arena fredag 25. august! Med hits som «Katchua», «Mbangu te» og «Chocolat» er han klar for å danse seg inn i Norge!

Hellbotn Metalfest 2023

Kolben Kulturhus, Kolbotn | Fredag – Lørdag

Hellbotn Metalfest er en metalfestival som finner sted i Kolbotn. Hellbotn Metalfest dekker metal- og rock-sjangre som svartmetall, dødsmetall, thrashmetall, doom-metall, heavy metal, industrial metal, power metal, hardcore, hardrock, punk og mer. Dørene åpner klokken 17:00 og stenger klokken 02:00. Når du deltar på Hellbotn, kan du kjøpe mat fra Hellbotn-menyen på O´Learys Kolbotn, som ligger rett ved siden av arrangementsstedet. O´Learys-baren har alle rettigheter. Vårt offisielle festivalhotell er Quality Hotel Entry. Hotellet ligger i nærheten av bussholdeplassen Mastemyr Hotel. Hotellet har gratis parkering. Det tar 15 minutter å gå fra hotellet til arrangementstedet, eller du kan ta bussen. Det er også mulig å parkere bilen din på Kolbotn Torg mot en avgift

OnklP på Losen Scene

Losen Scene, Stavern | Lørdag

Hele Norges onkel – Pål Tøien, bedre kjent som OnklP kommer til Losen Terrasse. OnklP er en prisvinnende tekstforfatter og har en rekke låter de fleste kjenner til!

FEIST

Rockefeller, Oslo | Søndag

Den superkredible indieartisten Feist kommer endelig tilbake til Oslo! Hun spilte for et utsolgt Sentrum Scene helt tilbake i 2012 – 27. august er hun klar for Rockefeller!

Feist har en over 20 år lang artistkarriere bak seg, og er også kjent fra indierock-bandet Broken Social Scene. Hun slo for alvor gjennom som soloartist i 2007 med det kritikerroste albumet «The Reminder», som solgte 2.5 millioner eksemplarer og sikret fire Grammy-nominasjoner. Nå er den canadiske singer/songwriteren aktuell med det splitter nye albumet «Multitudes», som har blitt hyllet opp i skyene. Hun har nok en gang truffet en nerve, og Pitchfork skriver blant annet: «Feist’s quietest album to date is warm and comforting throughout, but really peaks when it gets fuller, weirder, and more unpredictable».

Sist hun spilte hos oss var helt tilbake i 2012 – så nå var det virkelig på tide med et gjensyn!