Ukas anbefaling

Ukas anbefaling (34)

Denne uka kan du oppleve en rekke konserter og festivaler landet rundt! Hvor befinner du deg denne uka?đŸ˜ŽđŸŽ”

Humle

SALT, Langhuset, Oslo | Onsdag

Humle (Andreas HumlekjĂŠr) er en singer-songwriter i utvidet forstand.

Han fĂ„r sagt det kompliserte pĂ„ en enkel mĂ„te. Med et ĂŠrlig og inderlig blikk utforsker han toppene og bunnene av et ungt, men levd liv. I en sjangerlek hvor nedstemte og introverte pianoballader avlĂžses av livsbejaende stadion-anthems. Han gjĂžr hjembyen Fredrikstad til Bruce Springsteens New Jersey, og trer inn i rollen som en gatepoesi- predikant i det ene Ăžyeblikket – fĂžr han i det neste ser tilbake pĂ„ det som har vĂŠrt og det som aldri ble noe av. Det er nostalgisk og rastlĂžst. HĂ„plĂžst og hĂ„pefullt. Etter debutskiva «Alt Er Bra NÄ» som kom hĂžsten 2019 har han spilt konserter over hele landet. BĂ„de som soloartist og med fullt band er han i ferd med Ă„ bygge et trofast publikum. VĂ„ren 2022 slapp han andre albumet «DĂžgnvill». LĂ„tene derfra har fĂ„tt plass pĂ„ flere Spotify lister og han har i tillegg fĂ„tt spilletid i P1 nasjonalt og lokalt i tillegg til p13. Han har varmet opp for artister som Valkyrien Allstars, Oslo Ess, Inge Bremnes & CC Cowboys. Duetten med Marion Ravn «Ser du» fikk stor oppmerksomhet med listing pĂ„ NRK P1 og fremfĂžring pĂ„ diverse Tv-programmer.

VĂ„ren 2023 er han aktuell med EP’en «Ta meg hjem igjen».

Fagernes Yacht Klubb

RĂžkeriet, USF Verftet, Bergen | Onsdag

Glede, dansing, svette, allsang ogoppblÄsbare gjenstander i fri flyt over publikum. Det blir en kveld med den aller beste vestkyst-soft-rocken fra legender som Michael McDonald, Toto, The Doobie Brothers, Christopher Cross og Lionel Richie, og mange flere. Og overraskelser selvfÞlgelig. Fagernes gir oss et softrock-potpurri som alltid ender i euforisk stemning. Fagernes Yacht Klubb bestÄr av et knippe av Bergens dyktigste indiemusikere salig blandet med kremen av unge norske jazztalenter. Bandet gleder seg enormt til Ä spille for dere igjen, og til Ä grÄte gledens tÄrer mens de synger «Africa» av hele sitt hjerte!

Tacobitch + Support

Parkteatret, Oslo | Fredag

Tacobitch var etterspurt allerede fÞr de hadde gjort noen ting, noe som resulterte i rekordlange kÞer, da de debuterte pÄ by:Larm-festivalen i 2019. Siden den gang har de kapret et bredt spekter av publikummere pÄ Norges mange scenekunst- og musikkscener, med sin skarpe tilstedevÊrelse pÄ scenen, og et rykte basert pÄ strategisk, men leken, mystikk.

Etter innspilling av sitt fÞrste album vinteren 2023, skal de ut pÄ tur igjen. For selv om de har gitt ut to EPer, «Humami» og «Jumami» pÄ LEKK, er Tacobitch fÞrst og fremst en liveopplevelse. BestÄende av bÄde musikere og scenekunstnere, tar Tacobitch i bruk teater, scenografi, kostyme og koreografi for Ä utvide hva man kan forstÄ som en konsertopplevelse. Og gjennom sine anonyme alter-egoer, spiller de pÄ vÄr alles fascinasjon for «spetakkelet» som hovedinstrument.

Passe overskridende, passe skumle og passe gĂžyale, vil de vise folk et utopisk hĂ„p om den generĂžse festen som lĂžsning – utkledd i dystopisk drakt. Techno. Dans. Show.

Ya Levis

Vulkan Arena, Oslo | Fredag

Ya Levis kommer til Vulkan Arena fredag 25. august! Med hits som «Katchua», «Mbangu te» og «Chocolat» er han klar for Ă„ danse seg inn i Norge!

Hellbotn Metalfest 2023

Kolben Kulturhus, Kolbotn | Fredag – LĂžrdag

Hellbotn Metalfest er en metalfestival som finner sted i Kolbotn. Hellbotn Metalfest dekker metal- og rock-sjangre som svartmetall, dÞdsmetall, thrashmetall, doom-metall, heavy metal, industrial metal, power metal, hardcore, hardrock, punk og mer. DÞrene Äpner klokken 17:00 og stenger klokken 02:00. NÄr du deltar pÄ Hellbotn, kan du kjÞpe mat fra Hellbotn-menyen pÄ OŽLearys Kolbotn, som ligger rett ved siden av arrangementsstedet. OŽLearys-baren har alle rettigheter. VÄrt offisielle festivalhotell er Quality Hotel Entry. Hotellet ligger i nÊrheten av bussholdeplassen Mastemyr Hotel. Hotellet har gratis parkering. Det tar 15 minutter Ä gÄ fra hotellet til arrangementstedet, eller du kan ta bussen. Det er ogsÄ mulig Ä parkere bilen din pÄ Kolbotn Torg mot en avgift

OnklP pÄ Losen Scene

Losen Scene, Stavern | LĂžrdag

Hele Norges onkel – PĂ„l TĂžien, bedre kjent som OnklP kommer til Losen Terrasse. OnklP er en prisvinnende tekstforfatter og har en rekke lĂ„ter de fleste kjenner til!

FEIST

Rockefeller, Oslo | SĂžndag

Den superkredible indieartisten Feist kommer endelig tilbake til Oslo! Hun spilte for et utsolgt Sentrum Scene helt tilbake i 2012 – 27. august er hun klar for Rockefeller!

Feist har en over 20 Ă„r lang artistkarriere bak seg, og er ogsĂ„ kjent fra indierock-bandet Broken Social Scene. Hun slo for alvor gjennom som soloartist i 2007 med det kritikerroste albumet «The Reminder», som solgte 2.5 millioner eksemplarer og sikret fire Grammy-nominasjoner. NĂ„ er den canadiske singer/songwriteren aktuell med det splitter nye albumet «Multitudes», som har blitt hyllet opp i skyene. Hun har nok en gang truffet en nerve, og Pitchfork skriver blant annet: «Feist’s quietest album to date is warm and comforting throughout, but really peaks when it gets fuller, weirder, and more unpredictable».

Sist hun spilte hos oss var helt tilbake i 2012 – sĂ„ nĂ„ var det virkelig pĂ„ tide med et gjensyn!