Sommerguide 2022

Sommerbris – festival med badeplass

Sommerbris er en helt ny festival som finner sted i Kristiansand. Festivalområdet er lagt til Odderøya, like utenfor sentrum av byen. Der skal det bygges opp en flott amfiscene og et eget publikumsområde med badeplass, spisesteder og lounger, i Bendiksbukta.

Sommerbris | Odderøya i Kristiansand, 17. – 18. juni

Sommerbris skiller seg litt fra Palmesus, ved at det fokuseres på popmusikk og nostalgi, når man ser på festivalprogrammet. I rene billettpenger er Sommerbris en av Norges billigste festivaler, for du får festivalpass til bare 1299,-, som gir to flotte konsertdager på Sommerbris. Hvis du har lyst til å kose deg litt ekstra kan du i tillegg til festivalpass også booke en skalldyrsbuffet, for inntil ti personer. Da blir du servert blant annet reker, krabbe, blåskjell og annet snacks fra havet, ved et bord som har flott utsikt til scenen. En fin mulighet om du vil gjøre festivalhelgen litt ekstra spesiell.

Sommerbris er en festival for alle, og det skinner gjennom på artistprogrammet. På fredag er den store headliner Dagny. En av Norges nye popdronninger, som i fjor vant pris for årets låt under P3-Gull med låta “Somebody”. Hun har brukt pandemien på å gi ut album er har flere store hits som “Love You Like That” og “Drink About”. Du får også konserter med Di Derre og Hellbillies på fredag. To band med en svært bred apell og en mengde flotte låter som gjør seg godt på forsommeren i Kristiansand.

På lørdagen kommer den gamle storheten Scooter. Scooter tok på kort tid verden med storm, først med låta “The Logical Song”, og så “How Much Is The Fish?”. De har holdt på i over 25 år men slapp senest i fjor et nytt album. Dette blir fest. Du kan også kose deg med Gabrielle, som har blitt et livefenomen. Fra hun slo igjennom med “Ring Meg” har hun vokst stort mye som artist, og med seg i kofferten har hun en stor mengde dansbare låter. Du kan også oppleve Klovner i Kamp, som har for vane å spille opp til fest.