Sommerguide 2022

HipHop-festivalen Kadetten

Kadetten er Norges eneste rendered hiphop-festival. Festivalen omtaler seg også, i likhet med Palmesus, som en strandfestival. Det er fordi Kadetten finner sted på Kadettangen rett utenfor sentrum av Sandvika, kun en kort togtur utenfor Oslo.

Kadetten | Sandvika, 28. – 29. juni

Kadettangen er et stort nyoppusset friluftsområdet, som byr på sandstrand, badetårn, og store gressletter. Her samles hundrevis av mennesker på sommerens godværsdager. Et flott sted å arrangere festival. Kadetten er en relativt ny festival. Den har blitt arrangert to ganger tidligere, så dette blir et gledelig gjensyn etter to år med pandemi.

Helt fra første festivalår i 2018 har Kadetten trukket til seg store artister, som Anderson Paak og Tyler, the Creator. Det har også blitt en publikumsfavoritt, for de som dyrker hiphop. Som den eneste store rendyrkede hiphop-festivalen vi har i Norge, tiltrekker Kadetten seg en stor mengde fans. Hiphop er veldig stort blant ungdom og unge voksne, og for noen av dem kan årets utgave av Kadetten bli deres aller første festivalopplevelse.

Festivaldebutant eller ei – det er ikke rart at folk strømmer til Kadetten. Det foreløpige programmet er såpass sterkt at folk høyst sannsynlig kommer til å strømme til Kadettangen i år også. En av de første navnene på plakaten er Baby Keem, og det er ingen hvem som helst. Med fire Grammynominasjoner og samarbeid med Kanye, Kendrick Lamar, og Travis Scott på CVen, har hypen rundt Baby Keem blitt velfortjent enorm.

Megan Thee Stallion skal også til Kadetten, og det er intet mindre enn en sensasjon. Grammy for årets nykommer, listetopp på Billboard, er bare noe av det hun har fått til i løpet av sin foreløpig korte karriere, og nå settes hun i bås sammen med storheter som Cardi B og Nicki Minaj. Vi må også nevne Playboi Carti, som i 2020 slapp nytt album som raskt landet på toppen av Billboardlistene. Publikum vil nok også glede seg til å se Jack Harlow. Den sjarmerende, RnB-inspirerte rapperen lager noen av de mest fengende låtene du finner på Kadetten i år.

Noen av Norges mest spennende rappere har også fått plass i årets program. Jonas Benyoub imponererer med raske rim og klare budskap, og er helt klart en å følge med på. Bianca er Urørtfinalisten som lager svært energisk hiphop på norsk. Hun har sluppet låt sammen med Dutty Dior, som også kommer for å fremføre sin nye skive, et album som stadfester ham som den nye vinen i norsk hiphop.