Musikk

Festival Guide 2019

Har du ikke lagt planer for sommeren? Norge er et fantastisk sted å feriere, og nå har du festivaler i alle deler av Norge du kan kombinere med din ferie. Dette er for deg som vil dra på ferie i Norge og få med deg musikk og annen underholdning i tillegg til å nyte den vakre naturen og lese bok.

Visste du at listen over festivaler på Ticketmaster.no er på 100 festivaler?? Oversikten finner du her.
Vi har listet opp noen festivaler som kan falle i smak, god lesing.

Vinger Visefestival // 3.-7. april, Kongsvinger, Hedmark

Artister som Trygve Skayg, Trond Granlund, Elona Planman (SE) er noen av visesangerne du får se på ulike hyggelige venues rundt om i Kongsvinger sentrum. Perfekt for deg som liker å komme tett innpå artister og lytte til deres fine budskap gjennom viser.

 

Rock mot rus // 7.-9. april ,  Andenes, Nordland

Artister som Haile, Isak, Bokassa, Foad Noor og mange flere. Rock mot rus-helgen byr på konserter med både favorittbandet og dem du ikke visste var favorittbandet. Rock mot rus er landets eldste rockefestival og eneste i denne størrelseordningen som er rusfri og er dermed tilgjengelig for de under 18 år også.

 

Inferno Metal Festival // Påsken 19.-21. april, Oslo Sentrum

Hvis du er glad i ekte metal-musikk, er dette festivalen for deg. Festivalpassene er allerede utsolgt, men det er fortsatt noen dagspass igjen til utvalgte festivaler.

 

Nebbenfestivalen // 24.-25. mai, Lillestrøm, Akershus

Nebbenfestivalen byr på Delillos, Bo Kaspers Orkester, Stage Dolls, Big Bang og Kari Bremnes for å nevne noen. Dette er en fin bukett av kvalitetsformidlere som garantert vil få Lillestrøm til å både danse og riste i slutten av mai.

 

 

Miniøya // 35.-26. mai, Tøyenparken, Oslo

Ta med dine kjære små på musikk, lek og moro. Vi har til gode å høre at barna ikke har kost seg på denne dagen. Dette er en dag for de yngre, men vi ser hvert år at foreldre er like imponerte over artistene på scenen. I år vil artister som Daniel Kvammen, Isák, Haile og Mari Boine sørge for at store og små får en fantastisk festivalopplevelse på Mini Øya. 

 

Bergenfest // 12.-15. juni, Bergen sentrum

Dette er festivalen med noe for en hver smak. Artistene de får inn år etter år er mildt sagt imponerende. Hittil er Tove Lo, Years & Years og Unge Ferrari noen av de bekreftede navnene. Det vil komme nye, store og spennende artister etterhvert. Kombiner en Bergenstur med denne nydelige festivalen!

 

Piknik i Parken // 13.-15. juni, Sofienbergparken, Oslo Sentrum

Madrugada, New Order, The Streets. Nils Frahm, piknikteppe, midt på lykkeløkka, sommer, øl, sol… Ja, Piknik i Parken er toppen av kransekaka når det kommer til lun og fin festival med konge musikk.

 

Beitostølen Live // 14.-15. juni, Beitostølen

Konsert med Sting, The September When og Hellbillies vet å by på allsang. Dette er festivalen hvor du kan svinge deg til gode og kjente låter du vokste opp til i nydelige naturomgivelser.

 

 

Fredvikafestivalen // 20.- 22. juni, Gjøvik

En relativt ny festival laget av musikkeksperter. Her får du virkelig bredden og noe for enhver smak, uansett alder. Klovner i Kamp, Fay Wildhagen og Bjørn Eidsvåg er noen på lista og vi synes lista er j.. Bra!

Trondheim Rocks // 27.-29. juni, Trondheim

Er du en Rocka type, så er Trondheim Rocks noe for deg. KISS, Def Leppard, Gluecifer, DumDum Boys og mange fler, skal sørge for at trønderbarten står rett opp.

 

Kongsberg Jazzfestival // 2.-6. juni, Kongsberg 

Jazzelsker? Er svaret Ja’azz, så er dette festivalen for deg. Det er ikke bare jazz heller. Artister som Madrugada, Sigrid, Alan Walker, Highasakite, Adam Douglas og mange flere gjester også Jazzfestivalen i Kongsberg.

 

Notodden Blues Festival // 1.-4. august, Notodden

Hvis du liker blues så er Notodden stedet å være i starten av august. Notodden Blues er viden kjent som “Europas beste bluesopplevelse”, og har navn som Supersonic Blues Machine, Bjørn Berge Electric Band, Rival Sons og Walter Trout på plakaten!

 

Bryggefestivalen 2019 // 2.-4. august, Sande i Vestfold

Ta turen til Nordre Jarslberg Brygge i Sande i Vestfold i sommer for å oppleve blant andre Plumbo, Vassengutane, Vidar Villa og Morgan Suele.

 

Øyafestivalen // 6.-10. august, Tøyenparken, Oslo

Sommerens høydepunkt i Oslo skjer i Tøyenparken 6.-10. August. Med sin sterke line-up har festivalen noe som faller i smak for de fleste med The Cure, Robyn, Karpe, James Blake, Tame Impala og Sigrid på plakaten, for å nevne noen. Det er bare å glede seg og sikre seg billetter mens man enda kan!

 

Hvalstrandfestivalen // 23.-24. august, Hvalstrand Bad i Asker – Nesbru

Det er igjen duket for festival på idylliske Hvalstrand utenfor Asker. Ta turen for å oppleve noen av Norges mest kjente og folkekjære artister. Aurora, The September When, Kristian Kristensen, Postgirobrygget og deLillos er noen av artistene som kommer til å lage stemning på sensommeren i Asker.

 

Rakettnatt // 23.-24. august, Stortorget, Tromsø

Rakettnatt inviterer til femårsjubileum midt i hjertet av Tromsø. I år er Madrugada, Ina Wroldsen, Boy Pablo, Shy Martin og Fay Wildhagen noen av navnene på lista. Dette blir magisk!