Sommerguide 2022

Få billetter igjen til Øyafestivalen!

Øyafestivalen er endelig tilbake i Tøyenparken etter to stille år. Gjennom 20 år som en sentral byfestival i Oslo har Øya med tiden blitt en klippe i det norske festivallandskapet.

Øyafestivalen | Tøyenparken i Oslo, 10. – 13. august

Etter at Middelalderparken ble stengt for anleggsarbeid har Tøyenparken blitt det nye hjemmet til Øyafestival. Øya har tidligere hatt to større scener, der den største heter Amfiet og flere mindre som ligger spredd rundt i parken. Tøyenparken ligger sentralt til i Oslo, med flere reisealternativer med kollektivtransport. Når parken stenges kl 23 beveger festivalen seg fra parken til forskjellige klubber rundt om i Oslo. 

De siste årene før pandemien ble programmet fylt opp med store artister fra hele verden og det gjør de også i år. Her finnes det noe for alle, og alle festivaldagene er spekket med kvalitet fra start til slutt. De siste utgavene av øyafestivalen har blitt utsatt og dermed finner vi mange av artistene i lineupen for 2020 og 2021 i årets utgave av festivalen.

Onsdagen starter det med ingen ringere enn Gorillaz, et ganske myteomspunnet band som aldri viser sitt sanne ansikt, og pleier å stelle i stand et spektakulært show. Emilie Nicolas er blitt en nasjonalskatt siden hun preget landet med “Pstereo” tilbake i 2014, og også hun har ansvar for å sveive i gang festivalen. H.E.R. er en britisk artist som har vunnet flere Grammy på sin relativt korte karriere. Hun spiller myk soul, med elementer fra elektronika. Arif står også på scenen på onsdagen. På sin nå ti år lange artistkarriere har Arif pumpet ut hits som få andre, og han er kjent for å levere absolutt alt på scenen. 

Torsdag lokkes besøkende med Nick Cave & The Bad Seeds, som er en av årets headlinere. Nick Cave slapp sitt siste album i fjor og . Like forlokkende er Girl in Red, som har fått svært mye heder og omtale under pandemien, uten at hun har kunnet spille konserter i Norge. Michael Kiwanuka er også en å få med seg, en av nåtidens store soulmusikere. I tillegg har du sikkert satt av tid til Musti den samfunnsengasjerte rapperen fra Tøyen som spiller tett på hjemmebane på torsdagen.

På fredagen er den store go’biten Florence + The Machine som er et kjent innslag på Øyafestivalen. Det er over ti år siden de tok Norge med storm med låter som “Shake it Out” og “Never let me go” og de har siden den gang sluppet store mengder kvalitetsmusikk. Dagny har preget Norsk pop under pandemien, og ble av P3 kåret til årets artist i 2020. Norges nye popdronning debuterer i år på Øya. Du burde også få med deg Amason, et svensk band, som lagde årets beste svenske album tilbake i 2015 men som tidligere i år spilte fletta av Rockefeller, og fortsatt holder høyt nivå. Et annet must er Tøyen Holding, som nylig slapp ny skive, og er kjent for tunge beats og nydelige metaforer.

Lørdag er finaledagen, og avsluttningen er det selveste Aurora skal stå for. Hun slapp tidligere i år sitt fjerde album, og har vært en av landets fremste artister siden hun slo igjen i 2016. Sondre Lerche har også sluppet et nytt album i år, som har blitt omtalt som et av tidenes beste norske album av anmeldere. Siste dagen vil også preges av den svenske folk duoen First aid Kit som i år feirer ti år siden de slapp sin første skive. Av annet snacks må vi trekke fram Metteson som i mars spilte for et utsolgt Sentrum Scene, og kanskje leverte årets konsert.