Nyheter

Desperat etter billetter?

Desperat etter billetter? Hva er vel verre enn å endelig ha fått tak i billett til din favorittartist, også viser det seg at billetten er falsk?

Salg av billetter på svartebørs har til tross for bedre reguleringer fra myndighetene vært et stort problem lenge, og om sommeren ser vi en tydelig økning. Det er sesong for store konserter og festivaler, og mange arrangementer har høy etterspørsel – da følger også dessverre billettsvindel og svartebørssalg med.

Visste du at du trygt kan kjøpe Resale-billetter til utsolgte arrangementer på ticketmaster.no?

Ticketmaster Resale er vår løsning for videresalg av billetter, og er en trygghet både for kjøperen og selgeren. Med Resale foregår salget fra én Ticketmaster-bruker til en annen, og man kan både selge billetter til arrangementer som er utsolgt og der hvor det er originale billetter igjen.

Etter transaksjonen overføres eierskapet til den som har kjøpt billetten, og det genereres en ny QR-kode. Dermed vil selgerens billett ikke lenger kunne brukes. Dette gjør at man helt trygg på at den billetten man har kjøpt er ekte, og man trenger ikke bekymre seg for å bli stoppet i døren på vei inn.

Hvor finner jeg Resale-billettene?

Resale-billettene legges ut sammen med de originale billettene på arrangementssiden på ticketmaster.no, og det er Ticketmaster som vil håndtere selve transaksjonen. Salgssummen vil i henhold til norsk lov bare kunne settes til det man selv kjøpte den for eller lavere.

Se etter det rosa Resale-ikonet i salkartet, eller under de originale billettene i kjøpsprosessen:

Hvorfor bruke Ticketmaster Resale?

Trygghet – Vi verifiserer billetter som blir lagt ut for videresalg. Dette gir publikum et trygt sted å kjøpe og selge billetter. Publikum slipper å være redde for å bli svindlet.

Fleksibilitet – Hvis noe oppstår, og man ikke kan dra på et arrangement allikevel så kan man tjene pengene tilbake samtidig som noen andre får glede av billetten.

Lovlig – Resale-billetter kan kun selges til pålydende eller en lavere, i tråd med norsk lov.

Her kommer våre beste tips for å unngå billettsvindel og svartebørssalg i sommer:

  1. Kjøp og selg dine billetter på Ticketmaster – Sjekk om det finnes ordinære eller Ticketmaster Resale-billetter tilgjengelig på ticketmaster.no. Med Resale, kan man trygt og enkelt videreselge billetter i tråd med norsk lov (salgssummen vil i henhold til norsk lov bare kunne settes til det man selv kjøpte den for eller lavere). Ticketmaster administrerer hele transaksjonen – både overføring av billetten til nye kjøpere etter salget er gjennomført, samt overførsel av pengene til selger. Ticketmaster Resale er nå tilgjengelig på de fleste arrangementene (noen unntak gjelder). Les mer om Resale her.
  2. Dersom man velger å selge eller kjøpe billetter privat og/eller via andrehåndsalgsider har vi i Ticketmaster dessverre ikke mulighet til å verifisere gyldigheten av disse billettene. Dersom man allikevel velger å selge/kjøpe privat, anbefaler vi følgende:
  3. Vær skeptisk.
  4. Krev legitimasjon, og sjekk at det er det samme navnet som står på billetten.
  5. Betal via bank/vipps.
  6. Ved kjøp via Facebook, sjekk profilen. Falske profiler er ofte nye, og har svært lite info.
  7. Vær forberedt på at du kan ha blitt lurt – du vil ikke slippe inn selv om du har reist langt og betalt mye penger for billett, reise og hotell dersom du ikke har gyldig billett til arrangementet. For eksempel kan en tilsynelatende gyldig billett ha blitt videresolgt i mange eksemplarer.
  8. Anmeld alltid svindel til politiet og innrapporter til gjeldende plattform (f.eks. Finn.no, Tise o.l.)
  9. Mer råd om kjøp og salg av billetter privat finnes her.

God festival- og konsertsommer!

NB: Det er opp til arrangøren om de vil skru på/av muligheten for Resale på sitt arrangement. Billetter som er kjøpt med et mersalg kan heller ikke videreselges

Les mer om Ticketmaster Resale her.