Sommerguide 2022

Disse spiller på Bergenfest i sommer!

Bergenfest er en av de største festivalene vi har i Norge, målt i antall konserter, og antall konsertdager. Fem hele dager med konserter, anført av store artister fra både innland og utland. Bergenfest finner sted på Bergenhus Festning. Et av norges eldste festningsverk, som ligger bare få minutter fra Bryggen i Bergen.

Bergenfest | Bergenhus Festning, 14. – 18. juni

Hovedscenen føres opp ganske sentralt i festningsområdet, med fire andre scener spredt rundt på festningen. Den ene scenen er inne i selveste Håkonshallen, som fungerte som bolig for kongen som levde for 700 år siden. De setter også opp en scene inne i et speil-telt som gir en helt spesiell visuell opplevelse. Hovedscenen har naturligvis plass til alle festivaldeltakere, mens de andre scenene har noe mindre kapasitet, så her kan det være lurt å være ute i god tid.

Bookingen Bergenfest har gjort i år er veldig omfangsrik. De har klart å fylle alle fem dagene med svært kjente og aktuelle artister. Om du synes fem dager på festival høres mye ut du her lese noe av det som skjer hver dag, så kan du velge den billetten som passer for deg.

På tirsdag skal Grace Jones spille, og det samme skal Michael Kiwanuka. Grace Jones er en diskodronning som har for vane å levere svært underholdende liveopptredener. Michael Kiwanuka er en soulinspirert songwriter som lager svært forførende låter. Samme dag får du også se den norske spellemannen Jarle Bernhoft.

Onsdag er det selveste A-ha som er headliner. De norske popikonene er noe alle burde få med seg på en stor festivalscene. Sondre Lerche spiller også på onsdagen. Har har blitt en av Bergens store musikkeksporter, og ga tidligere i år ut et nytt album som fikk toppscore av en rekke anmeldere. Du får også sett Passanger, kjent for megahiten “let her go”.

Torsdag er det Biffy Clyro sin tur til å stå på hovedscene. Det britiske progrock-bandet har holdt på siden starten av 2000-tallet men slipper stadig musikk som begeistrer fansen. Etter snart to tiår i bransjen er de i ferd med å bli en av de virkelig store innenfor britisk rock. Du får også sett Aurora, som har tatt både Norge og verden med storm på bare få år. Hun slapp nytt album tidligere i år og er blitt kjent for svært energiske liveopptredener.

Fredag skal er en ny stor konsertdag med Zara Larsson øverst på programmet. Popdronningen fra Sverige er svært ettertraktet og skal kun opptre på Bergenfest når hun besøker Norge. Du får også se Karpe, som må sies å være kongene av norsk hiphop, og som ikke trenger noen større introduksjon.

Festivalen avsluttes lørdag, med brask og bram. Röyksopp er tilbake i Bergen etter sitt comeback, og det samme er Astrid S, som slapp sitt første fullverdige album i løpet av pandemien. George Ezra kommer også, en av Storbrittanias aller heteste artister, som er mest kjent for låten “Budapest” som nærmer seg en milliard avspillinger på strømmetjenestene.