Sommerguide 2022

Sjekk ut den nye musikkfestivalen NEON!

Neonfestivalen er en helt ny festival. Ideen om en ny festival i Trondheim kom for mange år siden, og tidlig i 2021 bestemte de at 2022 skulle bli året for den første Neonfestivalen.

Neonfestivalen | Trondheim, 10. – 11. juni

Neonfestivalen finner sted 10.-11. juni, som er helt i starten av sommeren i Trondheim. En tidlig helg i juni, som faller i tidsrommet der byens studenter er i ferd med å ta sommerferie.

Neonfestivalen arrangeres på EC Dahls Arena, som ligger en kort gåtur fra Solsiden i Trondheim. Arenaen har i flere år blitt brukt av Trondheim Rocks med stor suksess, så arenaen var et opplagt valg som festivalområdet for Neonfestivalen. Festivalen skiller seg litt fra andre norske festivaler ved at de kun har booket norske artister. Den helnorske musikkprofilen ble etablert etter et ønske om å støtte norsk musikk etter en krevende pandemi, og de har virkelig klart å lokke til seg noen av landets største artister til første utgave av Neonfestivalen.

På programmet står noen av Norges aller største artister. Det har gjort at billettsalget har gått bra, så bra at de allerede er i gang med å planlegge en ny festival i 2023. Festivalen går over to dager som blir ganske forskjellige på programmet.

Fredagen vi i stor grad by på hiphop, med noen av landets mest aktuelle artister på scenen. Selveste Karpe skal være med på den aller første utgaven av Neonfestivalen, og gjør en av få festivalopptredener i sommer. Stig Brenner som startet karrieren under navnet Unge Ferrari og som vant hedersprisen under siste utgave av P3-Gull, skal også opptre på Neonfestivalen. Et annet kjent navn er Arif, som nylig slapp en EP sammen med Stig Brenner. Ikke utenkelig at de står sammen på scenen når de begge skal besøke Trondheim. Vi finner også litt ferskere navn på programmet, som blandt andre B-Boy Myhre. Etter å ha blitt kjent for bidrag på Cezinando sine låter har B-Boy Myhre for alvor begynt å stå på egne ben, etter at han i fjor ga ut sitt debutalbum. Vi må også nevne Kjartan Lauritzen som er i ferd med å bli en svært etablert musiker. Hans andre album ble sluppet i fjor, til stor begeistring fra anmelder, og låtene hans spilles flittig av landets største radiokanaler.

Lørdagen består programmet for det meste av pop-orienterte artister. Neonfestivalen har klart å booke et av Norges største band de siste ti årene, i Highasakite. De har gått fra å være fire, til å være to, men leverer fortsatt svært engasjerende musikk på et minst like høyt nivå. Highasakite er også et svært ettertraktet band denne festivalsommeren, for de gjør ikke mange opptredener. Sondre Justad skal også spille på Neonfestivalen. Han var en av de store navnen under festivalåret 2019, der han leverte en rekke svært gode konserter rundt om i landet. Emilie Nicolas står også på scenen på lørdagen. Hun faller litt utenfor kategorien pop, men hennes elektronika har blitt stadig mer populær de siste årene. Hun har sluppet sitt tredje album, og kommer til å fange publikummet i Trondheim med sin særegne sound.