Ticketmaster

Slik fungerer Ticketmaster sitt køsystem

Vi har alle vært der: klare for å sikre oss billetter til et kommende arrangement. Klokken slår 10:00, du trykker på "finn billetter", men det er ingen ledige billetter! Hvordan er det mulig?

Svaret er billettbots (roboter). Roboter blir stadig raskere – de fanger opp de beste billettene i løpet av sekunder.

Ticketmaster er forpliktet til å bekjempe roboter og skal sørge for at billetter havner i hendene på fans til priser satt av artisten/promotør. Dette er grunnen til at du noen ganger havner i en virtuel kø ved billettkjøp hos oss. Køsystemet lar deg kjøpe billetter til populære arrangementer samtidig som roboter holdes ute. Køen fungerer som en virtuell linje, som hjelper oss med å beskytte deg og billettene på en mer effektiv måte.


Slik fungerer køsystemet:

  1. Besøk Ticketmaster.no og logg inn på din brukerkonto. Deretter finner du det arrangementet du ønsker å kjøpe billetter til.
  2. Sørg for at du er med i venterommet før billettslippet starter. Virtuelle venterom åpnes vanligvis 15 min før billettslipp.
  3. Ved det tidspunktet billettslippet starter, vil du bli plassert i køen.
  4. Når det er din tur; velg de billettene du ønsker, og gå videre til betaling. Vær oppmerksom på at billetter selges etter første-person-til-mølla-prinsippet og det er ingen garanti for at man får kjøpt billetter.

Tips: Din nettside vil oppdateres automatisk når du er med i køen, så ikke oppdater nettleseren når du er i kø. Om du får en feilmelding, følg instruksene for feilmeldingen for å prøve å løse det, eller prøv å logge ut og inn igjen. Din plass i køen vil ikke endres.

ticketmaster queue

For en smidigere handleopplevelse anbefaler vi at du gjør følgende:

Logg inn på Ticketmaster-kontoen din for å bli med i venterommet, og dobbeltsjekk at dine opplysninger er korrekte.

Ha betalingsmetode klart før billettslippet starter. Dette vil gjøre billettkjøpet raskere og enklere for deg.

Hvis du må gå bort fra enheten mens du er i kø, skru opp volumet slik at du hører køvarslingen når det er din tur.

Les her for flere tips.

Vanlige spørsmål

Hvorfor er det en kø?

Køen er der for å holde robotene (bots) ute, slik at alle fans får en rettferdig sjanse til å kjøpe billetter. Tidligere kom alle inn i handleopplevelsen samtidig. Siden automatiserte roboter er raskere enn ekte fans, kan de fange opp billetter før fans får muligheten til å handle og betale. Dette førte til at billetter blir utsolgt i løpet av minutter. Med køfunksjonen styrer vi trafikken inn i handleopplevelsen, samtidig som vi oppdager roboter og begrenser deres tilgang. Dette gir deg en mer rettferdig sjanse, siden du kun konkurrerer mot andre ekte fans om de samme billettene.

Er det noe som er annerledes når jeg kjøper billetter der det er en Ticketmaster-kø?

Ja. En forbedret handleopplevelse. Når vi bruker køsystemet, innfører vi en virtuell linje som styrer trafikkflyten og eliminerer det kaotiske rushet når alle handler samtidig. Dette gir deg mer tid til å handle etter køen og friheten til å eventuelt se på ulike billettyper til det arrangementet du ønsker å kjøpe billetter til. Det eneste køsystemet ikke endrer, er at billetter fortsatt selges etter første-person-til-mølla-prinsippet og billetter ikke er garantert.

Må jeg være på nettsiden for køen hele tiden?

Når du er i køen, vil plassen din oppdateres automatisk. Hvis du forlater siden, kan du gå glipp av varslingen om at det er din tur. Det er bedre å ha enheten din i nærheten, men hvis du må gå bort, anbefaler vi å skru opp volumet slik at du kan høre varslingstonen fra køen når det er din tur. Når det er din tur, vil plassen din bli holdt i 10 minutter slik at du kan begynne å handle.

Er det et fastsatt tidspunkt jeg får tilgang til billettslippet?

Nei, en fastsatt tid er ikke garantert. Siden denne prosessen gjør det mulig for fansen å sjekke ut eventuelle ulike billettyper, kan det bli lengre ventetid enn hva man har opplevd i køene før. Vi vil ikke at fans skal føle seg forhastet, og når det åpner seg vil vi slippe inn flere fans, og holde deg oppdatert om din status underveis. Husk å følg med på siden din, køen kan bevege seg raskere enn forventet og din tur kan komme når som helst.

Kan jeg hoppe over Ticketmaster-køen?

Nei, køen kan ikke hoppes over. Den er satt opp for å beskytte deg mot billettroboter, og gir deg muligheten til å velge plasser ut i fra eventuelle billettyper, gir det deg en mye bedre handleopplevelse.

Får jeg billetter når jeg har en plass i køen?

Som det alltid har vært, så er billetter alltid basert på tilgjengelighet, etterspørsel og er ikke garantert.