Musikk

Støttekonsert for Syria

Torsdag 11. mai arrangeres det støttekonsert, kunstauksjon og filmvisning på Parkteatret i Oslo. Dette er til inntekt for syriske flyktninger og humanitært arbeid i Syria. Alt overskuddet går uavkortet til Leger Uten Grenser!

Hasse Hope & Magnus Devold stiller som konferansierer, og så langt er følgende artister bekreftet: Øystein Greni, Mikhael Paskalev, Philip Emilio m/Loveless, Mariann Rosa, Chinook, Samsaya, Aslak, Kortado og Red Temptation (syrisk duo og nyankomne flyktninger).

Opplev masse livemusikk og støtt en god sak samtidig! Billetter finner dere her bit.ly/2nuCTlt

Om initiativtaker

Initiativtaker Aliaa Noelle Hamza er selv norsk-syrisk, og har sammen med sin familie jobbet med både integrering, nødhjelp og støtte til syriske flyktninger. Nå ønsker hun å bevisstgjøre folk på at fellesskapet sammen kan bidra. Med dette vil hun i samarbeid med Parkteatret og Leger Uten Grenser invitere til en kveld fylt av musikk, kunnskap, opptredener, språk, historier og erfaringer som kan være med å bidra til en forståelse for landet som er i krig.

 

Filmen

Filmen er laget av fotograf Julie Tørrissen som et personlig prosjekt kombinert med frivillighetsarbeid på flyktningleirer i Hellas. Man får et innblikk i hvor vanskelig situasjonen var i Hellas for syrere på flukt høsten i 2016, og som er like aktuelt den dag i dag. Filmen setter også fokus på hvilke håp og drømmer flyktningene har på tross av en umenneskelig livssituasjon.

 

Kunsten

Flere kunstnere bidrar med kunst, hvor alle innsamlede midler går uavkortet til Leger Uten Grenser. Kunstnerne vil få frie tøyler til å bidra. Motivene til kunsten vil presenteres jevnlig frem mot arrangementet, og under arrangementet. Kunsten vil bli auksjonert bort på nett, og overlevert på arrangementet.

 

Om Leger Uten Grenser

Leger Uten Grenser har jobbet i Syria siden den stadig mer brutale konflikten startet i 2011. Etter seks år med intens konflikt fortsetter situasjonen i Syria å bli verre, med stadig større lidelser for sivilbefolkningen. Siden 2011 har hele 4.8 millioner syrere flyktet fra hjemlandet, 6.6 millioner er på flukt i eget land.

Syria er et ekstremt vanskelig land å jobbe i, også for Leger Uten Grenser. Dette er grunnet utfordrende sikkerhetsforhold, som kidnappinger og målrettede angrep mot helsepersonell.

På tross av disse alvorlige begrensningene klarer Leger Uten Grenser å drive 6 sykehus og klinikker nord i Syria i dag. I tillegg støtter Leger Uten Grenser – med blant annet materiell, penger, forsyninger, medisiner og trening – mer enn 150 klinikker og sykehus rundt om i landet hvor organisasjonen ikke kan være tilstede selv.

Kjøp billetter her bit.ly/2nuCTlt