New Music

Anna Lille er månedens artist i august!

Ticketmaster New Music
Neste New Music artist er Anna Lille!
Anna er en ny stjerne som de siste månedene har imponert stort med hennes vakre stemme og låtskrivertalent. Flere av låtene hennes har blitt listet på P1 og P3 og i september kan du se henne på by:Larm!



Intervjuer: Ingvild Nordal Rekstad, Ticketmaster Norge

Jeg var så heldig at jeg fikk prate med artisten en dag hun kom innom kontoret. Arbeidsdagen hennes består for det meste nå av øving til by:Larm, låtskriving og slipp av nye sanger.

Jeg har faktisk hørt mye på musikken du har laget! Spesielt «Rain» har blitt en favoritt. Den har jeg hørt så mye på at den kom på «repeat»-listen Spotify lager. Sammen med Bruno Mars. Jeg kan vise deg etterpå altså, for jeg sier ikke dette bare fordi jeg har begynt å ta opp samtalen!

Så utrolig koselig, tusen takk! Det er fantastisk. Anna Lille og Bruno Mars.

Så, la oss begynne. Hvem er Anna Lille?

Anna Lille er ei jente født og oppvokst på Nordfjordeid. Jeg har vokst opp med en musikalsk familie og har alltid vært veldig musikkinteressert.
Det er litt klisje å si, men jeg var det barnet som hver jul skulle synge for familien og da ble det sånn at «nå må alle holde kjeft», for alle skulle høre på. Jeg vil ikke kalle meg selv oppmerksomhetssyk, men med musikk har jeg alltid hatt et behov for å uttrykke meg selv.

Var det noe spesielt som gjorde at du ville jobbe med musikk på fulltid?

Det har egentlig alltid bare vært noe som jeg ville gjøre. Det har aldri vært et valg mellom flere alternativer, for det er musikk jeg alltid har ville jobbe med. Det heller ingenting som forteller meg at jeg ikke skal få det til. Hvis jeg jobber hardt nok for det, så tenker jeg at jeg klarer det. Selv om det kan ta 20 år.

Du nevnte at du er fra Nordfjordeid. Har det hatt en påvirkning på hvordan du lager musikk?

Ja, absolutt! En liten fun fact faktisk er at det er to operahus i Norge, den ene er i Oslo og den andre i Nordfjordeid. Jeg liker å fortelle dette til folk, for det er mange som ikke vet det. Det sier også litt om hvordan Nordfjordeid er en veldig musikalsk bygd som det kommer mye forskjellig ut av. Det har ikke hatt en påvirkning sjangermessig fordi det er så mye forskjellig type musikk som utvikler seg i bygda. Men jeg har gått i kor, sunget på kulturskole og spilt gitar, så det i seg selv har hatt en påvirkning på hvordan jeg har utviklet meg som musiker.

Fra ung alder har du spilt en del konserter opp igjennom årene. Fra MGP jr. til festivaler. Har du en spesiell måte du forbereder deg på til opptredener?

Etter hvert som jeg har blitt eldre har jeg funnet ut hva jeg har behov for. Da jeg var yngre kunne jeg gjøre hva som helst dagen før en konsert. Men det hadde også med at vi var flere og jeg kunne bare møte opp og synge. Mens nå har jeg et større ansvar og et behov for å planlegge hva jeg skal gjøre. Dagen før en opptreden nå trenger jeg å være helt avslappet og ta det med ro.

Hva er det du liker best med å stå på scenen?

Det jeg egentlig liker best er å se andre reagere på musikken mens jeg synger den. Som regel når jeg spiller på scenen nå, så er det ganske mange som ikke vet hvem jeg er. Det synes jeg er kjempegøy at de som ikke har hørt musikken min før, hører den for første gang på en konsert. Jeg har sett flere le under låtene, spesielt av den ene låta mi «Susan».

Jeg må innrømme at jeg også lo litt da jeg hørte den sangen for første gang. Er det en spesiell historie bak sangen?

Jeg blir veldig inspirert av Phoebe Bridgers og hun skriver ofte om veldig tilfeldige ting. Den dagen jeg skrev «Susan» var jeg litt irritert, så det var sånn den utviklet seg.

Flere av låtene dine har begynt å gjøre det ganske bra allerede. Noen av de har også blitt listet på både P1 og P3. Hvordan kjennes det?

Det føles surrealistisk og litt rart. Jeg hadde ikke sett for meg at det skulle gå såpass fort, men man håper jo alltid selvfølgelig at det skal gå bra. Jeg får ofte meldinger fra venner og familie som sier «I dag hørte jeg deg på radioen igjen!» Det er veldig gøy.

Er det noe spennende du jobber med for tiden?

Det kommer en del låter fremover og det er det jeg kan si. Folk kan tenke seg hva det betyr, men det er ikke et album.

Vil du se mer av Anna Lille?

Anna skal opptre på by:Larm 13. september 18.30 på BLÅ. Billetter finner du i linken!