Uncategorised

NEW MUSIC // Mikaela Davis

Rochester, NY, basert instrumentalist og vokalist Mikaela Davis er på jakt etter en sponsor forteller hun oss mens hun ler, på Brighton showcase festival The Great Escape. Hennes valg av instrument, harpe, er et heftig utstyr for å sende over hele verden. Hun forteller oss at hennes reiser er definert av et harpe-nettsamfunn som hun er medlem av. Sammen hjelper de andre med å få tilgang og finne instrumentet som ofte kan være vanskelig å finne.

BILLETTER HER

Det er enkelt å ha en viss forventning om hvilken lyd og stil Davis har. Harpen tar med seg visse konnotasjoner, forventningen av klassiske ferdigheter og et visst nivå av skjønnhet.

 

Mikaela Davis deltar delvis på disse; hun gikk på Crane School of Music og fremførte som en del av ulike ungdomsorkestre i løpet av sin ungdom. Likevel, på sanger som Delivery and Little Bird, fjerner Mikaela Davis seg fra disse tilhørende stereotypene.

 

«I mitt liv har jeg blitt sammenlignet med en liten fugl,» innrømmer hun som stilen hennes. Det som følger er en uavhengighetserklæring, et tydelig skritt unna disse musikalske begrensninger. «Jeg har fått muligheten til å spre mine vinger,» fortsetter hun. «Jeg ble levende, nå kan jeg fly.”

 

Little Bird (LYRIC VIDEO) | Mikaela Davis

 

I sammenheng med det følger Little Bird kort tid etter. Det som begynner med Davis myke vokal utvikler seg til en progressiv, eksperimentell garasje rock. Et utvalg av hennes andre sanger til dags fokuserer på den skånsomme stemmen hennes, men det er en konsekvent uvanlig undertone. Stemmen hennes bærer en litt raspete tone some utvikler seg til en røff undertone som utfyller stilen hennes.

 

Det er en stil som har sett den klatrende stjernen trekke oppmerksomhet gjennom sine tidligere selvutgitte sanger. Mikaela Davis har en mengde sanger til hennes navn, hver sang gjenoppfinner den tradisjonelle bruken av harpen på en helt ny og unik måte. Den Rochester innfødte BandCamp siden gir en gjennomgang av hennes historie, inkludert 2014 sin Fortune Teller og den nyere Pure Divine Love.

 

Hennes lyd trekker likhet fra artister slik som Joanna Newsom, Laura Marling, og til og med i en viss grad Kate Bush, hadde de vokst opp og lyttet til psychedelic maestros og garasjerrockere. Resultatet er noe helt eget; uforglemmelig, skånsom og kraftig.

Viktige spor

Nyeste sang Delivery er et virvlende, retro inspirert psykedelisk mesterverk.

Mikaela Davis - "Delivery"

 

Tidlig spor Dreaming balanse mellom det eteriske og jordnære.

DREAMING - Mikaela Davis

 

Mikaela Davis slipper hennes album Delivery den 13 juli 2018. Norske fans vil få muligheten til å se henne live i Bergen 12 og 15 juni og i Oslo 16 juni 2018.