New Music

Hillari er månedens New Music artist i juni!

Ticketmaster New Music

Ticketmaster New Music er et prosjekt som spenner over flere markeder, og endelig lanserer vi Ticketmaster New Music i Norge - et konsept hvor vi løfter frem nye stjerner i norsk musikkbransje. Vi er veldig stolte av å kunne presentere Hillari som første artist, og vår praktikant, Ingvild fikk stille henne noen spørsmål.


Jeg heter Ingvild og jeg har siden januar i år jobbet som praktikant i Ticketmaster. En av mine oppgaver har vært å skrive bio til de mange artistsidene vi har på nettsiden vår. Gjennom dette oppdaget jeg at vi billetterer flere konserter med nye spennende artister. Jeg ønsket derfor å starte et prosjekt som setter disse talentfulle musikerne i fokus for å gi dem et lite løft i en konkurransedyktig musikkbransje.

Ingvild, Praktikant i Ticketmaster Norge.

Hvem er Hillari?

Hillari sin karriere tok rakettfart allerede før hun hadde sluppet en hel EP. Siden hun slapp sin første EP «How Is Your Soul» i 2023 har hun fortsatt å imponere både nasjonale og internasjonale lyttere. Hun spilte i 2023 både på Øyafestivalen og by:Larm, i tillegg ble hun nominert til to Spellemannspriser. Imponerende er egentlig ikke nok til å kunne beskrive en slik prestasjon på bare ett (!) år. Vi var veldig nysgjerrige på flere ting angående Hillaris karriere og fikk et eksklusivt intervju. Det er kanskje flere som også er litt nysgjerrige?

Kan du presentere deg kort? Hvem er Hillari?

Det spørsmålet er ærlig talt noe jeg prøver å finne ut av selv… Hillari er en 2004-født kid fra Sagene som prøver å finne ut av livet gjennom musikk. Jeg har dype røtter fra kirken og bærer på den filippinske kulturen. Det har inspirert meg til å lage musikk som er for sjelen.

Hva er dine største inspirasjonskilder når du lager musikk?

Mine største inspirasjonskilder er min journal. Helt siden jeg var 8 år har mamma oppfordret meg til å skrive mine egne tanker og følelser i en journal. Til den dag i dag er den boken min største kilde – ikke bare for musikk, men for livet. Det er min trygge plass der jeg får lov til å uttrykke og prosessere mine følelser akkurat som de er. Diktene og tekstene som ligger i den notatboken blir ofte gjort om til sangtekster.

Du har tidligere fått internasjonalt skryt fra blant annet Timbaland. Hva betyr dette for deg såpass tidlig i din musikalske karriere?

Det betyr mye mer enn ord kan beskrive! Jeg er så ydmyk og takknemlig for store co-signs og approval fra mine rollemodeller, som SZA, Masego og Timbaland. Det er en av mine motivasjonsboostere hver gang jeg mister litt troen på meg selv. Men samtidig, det som gir meg enda mer motivasjon er når jeg får lignende tilbakemeldinger fra mitt community «FamHilly» og fra nye folk der ute som hører på musikken min. Det betyr så mye for meg, og jeg er rett og slett bare så takknemlig.

På kort tid har du allerede spilt på flere festivaler i Norge, deriblant By:Larm og Øyafestivalen. Og i år skal du blant annet på Slottsfjell. Hvordan forbereder du deg til sånne store festivalopptredener?

Min forberedelsesprosess er alt fra dansetrening eller løping til kondisjonstrening, til arrangement sessions med mitt band og lange møter om det visuelle og scenedesign, og sist men ikke minst… mange bandøvelser. Det kan fort bli en hektisk periode under festivalsommeren, men å bygge opp noe spesielt krever mye forberedelser og arbeid som dette. Og jeg gleder meg til å vise det til dere i år!

Etter å ha debutert i 2023, har jeg konstant fått veldig personlige og transparente meldinger fra de som støtter musikken min, om hvordan musikken min har reddet dem fra et mørkt sted, eller hvordan det har hjulpet dem gjennom tøffe tider.

Din stadig voksende fanbase har fått navnet FamHilly. Navnet tilsier noe familiært. Hva er bakgrunnen for valg av navnet?

Shoutout til Kuya Sean, som har hjulpet meg med navnet “FamHilly”. Etter å ha debutert i 2023, har jeg konstant fått veldig personlige og transparente meldinger fra de som støtter musikken min, om hvordan musikken min har reddet dem fra et mørkt sted, eller hvordan det har hjulpet dem gjennom tøffe tider. Når man kommer så tett på mennesker og får høre deres dypeste historier, er det vanskelig for meg å ikke kalle dem min familie. Hilly er egentlig bare et kallenavn som andre har kalt meg. Det er slik mitt community, FamHilly, har blitt til.

Jobber du med noe spennende for tiden?

Jeg jobber med min andre EP, som heter “New Beginnings” og som skal ut til høsten! Jeg skal ikke røpe for mye om den enda, men jeg skal synge noen av låtene fra EP-en LIVE i år, så forhåpentligvis sees vi der og du får en smakebit av mitt nye prosjekt, og ikke minst får en introduksjon til min verden… musikk for sjelen!

Hillari er flere steder å se i sommer, både i Norge og i utlandet. Sjekk ut linken for å se hvilke festivaler hun skal på i sommer ☀