Sommerguide 2022

Sjekk ut den nye kulturfestivalen FoMA

Foma er en helt ny kulturfestival like utenfor Oslo. det fulle navnet er Fornebu Music & Arts festival, og programmet forteller oss at det er musikk som er hovedfokuset.

Fornebu Music & Arts Festival | Fornebu, 17. juni 🌞

Foma er en endagsfestival hvor alt foregår 17. juni. Alt finner sted i parkområdet rundt sjøflyhavna på Fornebu, på et stort grøntområde som omgis av spennende arkitektur og ikoniske byggverk. Selv om hovedfokuset er musikk er de også opptatt av å fremste kunst med flere kunstinstallasjoner rundt om på området. De har et eget program for kunst, der du kan få oppleve kjente og ukjente kunstere mellom konsertopplevelsene.

Foma retter også et sterkt fokus på miljø, noe som er svært viktig ettersom festivalen foregår tett på Lagmannsholmen naturreservat. De har jobbet tett med statsforvalteren for å i det hele tatt kunne arrangere festival på området, og de har hentet mye lærdom fra Hovefestivalen som hadde en tilsvarende sårbar beliggenhet. De har til og med en ambisjon om å løfte fuglebestanden på Langmannsholmen og sørge for mer hekking der i tiden fremover.

På musikkprogrammet finner vi flere anerkjente norske musikere. Først må vi nevne Highasakite. Den norske popduoen står for noen av de mest spilte norske låtene på radio det siste tiåret. En annen norsk duo som de har klart å hanke inn er Erik og Kriss. En duo som har stått for enormt med hits siden de startet på 2000- tallet. De feirer 20-års jubileum på Foma, og står klare med hits som “Dra meg tilbake” og “ølbriller”.

Også det ikoniske norske rockebandet BigBang skal spille på Foma. Primus motor og hoveddrivkraft Øystein Greni har holdt bandet gående i 30 år denne sommeren, med god hjelp fra bandmedlemmer som har kommet og gått. Bigbang er alltid en god konsertopplevelse. Det samme kan sies om OnklP og De Fjerne Slektningene, som ga ut et nytt album i fjor og som med hitten “Styggen på ryggen” for alvor gjorde OnklP kjent for flere enn bare hiphop-entusiastene.

Enda ett jubileeum får du på Foma når Icona Pop vender tilbake til Norge, ti år etter at låta “I love it” runget over hele landet. Et svært morsomt gjenhør som er med på å løfte Foma til et svært godt festivaltilbud. Alt dette får du for kun én billett.