Sommerguide 2022

Sjekk ut den nye kulturfestivalen FoMA

Foma er en helt ny kulturfestival like utenfor Oslo. det fulle navnet er Fornebu Music & Arts festival, og programmet forteller oss at det er musikk som er hovedfokuset.

Fornebu Music & Arts Festival | Fornebu, 17. juni 🌞

Foma er en endagsfestival hvor alt foregÄr 17. juni. Alt finner sted i parkomrÄdet rundt sjÞflyhavna pÄ Fornebu, pÄ et stort grÞntomrÄde som omgis av spennende arkitektur og ikoniske byggverk. Selv om hovedfokuset er musikk er de ogsÄ opptatt av Ä fremste kunst med flere kunstinstallasjoner rundt om pÄ omrÄdet. De har et eget program for kunst, der du kan fÄ oppleve kjente og ukjente kunstere mellom konsertopplevelsene.

Foma retter ogsÄ et sterkt fokus pÄ miljÞ, noe som er svÊrt viktig ettersom festivalen foregÄr tett pÄ Lagmannsholmen naturreservat. De har jobbet tett med statsforvalteren for Ä i det hele tatt kunne arrangere festival pÄ omrÄdet, og de har hentet mye lÊrdom fra Hovefestivalen som hadde en tilsvarende sÄrbar beliggenhet. De har til og med en ambisjon om Ä lÞfte fuglebestanden pÄ Langmannsholmen og sÞrge for mer hekking der i tiden fremover.

PĂ„ musikkprogrammet finner vi flere anerkjente norske musikere. FĂžrst mĂ„ vi nevne Highasakite. Den norske popduoen stĂ„r for noen av de mest spilte norske lĂ„tene pĂ„ radio det siste tiĂ„ret. En annen norsk duo som de har klart Ă„ hanke inn er Erik og Kriss. En duo som har stĂ„tt for enormt med hits siden de startet pĂ„ 2000- tallet. De feirer 20-Ă„rs jubileum pĂ„ Foma, og stĂ„r klare med hits som “Dra meg tilbake” og “þlbriller”.

OgsĂ„ det ikoniske norske rockebandet BigBang skal spille pĂ„ Foma. Primus motor og hoveddrivkraft Øystein Greni har holdt bandet gĂ„ende i 30 Ă„r denne sommeren, med god hjelp fra bandmedlemmer som har kommet og gĂ„tt. Bigbang er alltid en god konsertopplevelse. Det samme kan sies om OnklP og De Fjerne Slektningene, som ga ut et nytt album i fjor og som med hitten “Styggen pĂ„ ryggen” for alvor gjorde OnklP kjent for flere enn bare hiphop-entusiastene.

Enda ett jubileeum fĂ„r du pĂ„ Foma nĂ„r Icona Pop vender tilbake til Norge, ti Ă„r etter at lĂ„ta “I love it” runget over hele landet. Et svĂŠrt morsomt gjenhĂžr som er med pĂ„ Ă„ lĂžfte Foma til et svĂŠrt godt festivaltilbud. Alt dette fĂ„r du for kun Ă©n billett.