Nyheter

Tyler, The Creator – CHROMAKOPIA THE WORLD TOUR til Oslo Spektrum 6. mai 2025

Rapperen og produsenten Tyler, the Creator kommer endelig tilbake til Norge! Odd Future-grunnleggeren er aktuell med det nye albumet ´Chromakopia´og 6. mai 2025 er han klar for å sette Oslo Spektrum i fyr og flamme, sammen med kompiser og special guests Lil Yachty og Paris Texas.

Tyler, the Creator dukket opp på slutten av 2000-tallet som leder og medgrunnlegger av musikkkollektivet Odd Future. Gruppa, bestående av kjente navn som Earl Sweatshirt, Lucas Vercetti og Frank Ocean, for å nevne noen, har siden satt sine spor i musikkbransjen over hele verden.

Den eksentriske tenåringsgruppa innen alternativ rap trengte seg fort inn i mainstream-plattformene, med Tyler, the Creator i spissen. Utgivelser som ´Doris´2013 av Earl Sweatshirt, ´The OF Tape Vol.2´(2012) av Odd Future og ikke minst den Grammy-vinnende ´channel ORANGE´(2012) av Frank Ocean var lydsporene til en hel generasjon.

Midt i denne banebrytende perioden, begynte Tyler å bygge en solokarriere som til lytternes fornøyelse har utviklet seg fra bevisst smakløst og grovt, til sjarmerende og sofistikert. ´Goblin´ (2011), ´Wolf ´(2013), ´Cherry Bomb´ (2015), og ´Flower Boy´ (2017), hans første fire soloalbum, debuterte alle blant de fem beste på Billboard 200.

Det fargerike (på alle mulig vis) albumet ´Flower Boy´ ble nominert til en Grammy i kategorien Beste rap-album, og førte til topplasseringer. I ettertid har albumene ´IGOR´ (2019) og ´CALL ME IF YOU GET LOST´ (2021) begge vunnet Grammy for Beste rapalbum.

Tyler har var flere anledninger besøkt Norge. Blant annet med hele Odd Future-gjengen på Hovefestivalen i 2011, og i ettertid solo på både Øyafestivalen og sist Kadetten 2018.

«Helt fra Goblin til Flower Boy og CALL ME IF YOU GET LOST har Tyler, The Creator formet en hel generasjon innen musikk, mote og kultur. Det er stort for oss, norske fans og Oslo som musikkby å kunne ønske han velkommen hit. Oslo Spektrum blir den mest intime arenaen på verdensturneen hans og vi kan se frem til en uforglemmelig kveld. Kjenn din besøkelsestid og sikre deg billetter mens du kan!» – Agnes Steen Eckersberg, Promoter All Things Live.

Til alle fans store begeistring kom nylig nyheten om at et nytt album er på vei i oktober 2024. Natt til fredag 18. oktober slapp Tyler låta «St. Chroma» etterfulgt av nyheten om´Chromakopia, Tylers syvende studio album. Uken etter kom andre låta «Noid» med selvregissert musikkvideo. 28. oktober kan vi forvente å høre og se hele ´Chromakopia´prosjektet.

Når Tyler, the Creator returnerer til Norge 6. mai 2025 er det et etterlengtet besøk! I tillegg til å ha med seg Lil Yachty og Paris Texas som special guests, kan vi ikke annet enn å forvente en stjernespekka og ikke minst nostalgisk kveld!

Aldersgrense: Ingen aldersgrense. Barn under 13 år kun i følge med voksen. Ståplass anbefales ikke for barn. Det anbefales IKKE å ta med småbarn på konsert. Alle må ha egen billett.

*Endringer i programmet kan forekomme. Dersom support eller special guest endres medfører ikke dette rett til refusjon av billetter.