Musikk

LANY på Parkteatret i september

Den selvproduserende Malibu-baserte trekløveren, LANY, har i rekordfart gått fra leilighetskonserter til store arenaer…

Jeg har alltid elsket 90210. Begge versjonene. Hvis det fortsatt hadde gått på TV ville en av LANY’s låter absolutt være en soleklar kandidat til den type poolparty-scene som bare eksisterer i TV-serier. Du vet, der det virker som om hele byen er invitert – og alle ser bra ut i shorts. Bare forestill deg den scenen mens du hører på låta som fikk oppmerksomhet blant flere plateselskap bare 6 dager etter den ble lagt ut på nettet.

Så langt, har «ILYSB» over 15 millioner avspillinger på Spotify og siden det har bandet gitt ut 2 singler inkludert “Where The Hell Are My Friends”, en låt som TLOBF beskrev som en spennende blanding av popvokal, mørke riff og synther.

LANY - WHERE THE HELL ARE MY FRIENDS (Official Video)

Hvis du lurte, så er LANY en sammensetning av initialene til Los Angeles og New York, men Paul Klein, Les Priest og Jake Goss møttes egentlig i Nashville. Det var i en liten leilighet, i det som kanskje er verdens hovedstad for musikk, at disse gutta lagde det som skulle bli deres første singler. Og de har holdt fast ved denne DIY-etikken selv etter de fikk finansiering av et stort plateselskap.

Som Paul fortalte Louder Than War:

“Vi gjør fortsatt alt på PC’en, så da vi signerte med Polydor hadde de et innspillingsbudsjett, men vi ville fortsette å gjøre det på egenhånd. Vi spurte om vi kunne bruke noe av budsjettet på å komme oss ut av leiligheten med ett soverom, så nå har vi et lite hus utenfor byen.”

Resultatet fra en av disse øktene ble sluppet for bare noen uker siden. Hør låta med den brilliante tittelen «yea, babe, no way» nedenfor…

LANY - yea, babe, no way (Official Video)

Bandet har allerede varmet opp for Ellie Goulding, Twin Shadow, Halsey og Oh Wonder og 15. september kommer de til Oslo og Parkteatret og er en del av konsertserien Yngling (under 18 år).

Billetter finner du her


Skrevet av Jon West (original artikkel)