Musikk

Høysesong for svindel!

Festivalsesongen er i gang, og det betyr at det er høysesong for svindlere! Her er noen tips til å unngå å kjøpe falsk billett, eller å bli svindlet for den billetten du allerede har kjøpt.

Det første du bør være klar over, er:
▪ Vi kan kun garantere at billetter kjøpt gjennom ticketmaster.no, direkte fra arrangør eller andre offisielle kanaler er ekte.
▪ Å selge billetter med profitt er ulovlig ifølge norsk lov.
▪ E-billetter kan printes flere ganger. Det er kun den første strekkoden som blir scannet som slipper inn. Du er derfor ikke garantert at billetten kan brukes selv om den ser ekte ut.

Visste du at både dine digitale og fysiske papirbilletter kan bli stjålet på nett?
Legge du ut bilder av billetten din i sosiale medier, sørg for å skjule strekkoden og/eller QR-koden!

Du kan hindre billettssvindel ved å gjøre én enkel ting – SKJUL STREKKODEN. På din papir- eller mobilbillett finner du en unik strekkode eller QR-kode – om noen skulle få tak i denne kan de forfalske billetten til videresalg eller personlig bruk. Dette gjør billetten din verdiløs.

Regel:
Aldri legg ut bilder av billettene dine på internett med synlig strekkode før arrangementet har vært. Dette gjelder papirbilletter, hjemmeprintede billetter og mobilbilletter – altså ALLE billetter med strekkode/QR-kode. Hvis du ser familie eller venner gjøre dette, vennligst be dem pent om å skjule strekkoden.

Du kan skjule strekkoden ved å holde en finger over den eller redigere det bort.

Unngå også å ta skjermbilder som viser personlig informasjon underveis i kjøpsprosessen, som for eksempel ditt fulle navn, adresse og kortinformasjon.

Med disse forhåndsreglene er du klar for å nyte årets festivalsommer!