Ukas anbefaling

Ukas anbefaling (19)

Humor, god musikk og feiring av Eurovision står på menyen denne uka! 🥳🎤
Hva kunne du tenkt deg å dra på?💃

Riket

Oslo Nye Centralteatret | Tirsdag – lørdag

Siste sjanse å få oppleve Riket er denne uka!

I løpet av to timer skal det historiske Centralteatret romme 65 ulike steder på Riket (Rikshospitalet) – så vel som 14 skuespillere, tre barn, tre sangere, en gruppe syngende losjebrødre, et par gjenferd og et vell av intriger, i denne forestillingen som er både en grøsser og en komedie. Riket har alt!

TULLE // Kulturhuset

Kulturhuset, Oslo | Onsdag

Den Oslo-baserte 23 år gamle låtskriveren og artisten TULLE spiller denne onsdagen på Kulturhuset i Oslo. Sjangeren definerer hun gjerne som «Death-Pop».

TULLE har skrevet låter siden ung alder og utforsket en rekke forskjellige stiler. Musikken hennes uttrykker sorg, gjenfødelse og stiller spørsmål til hva som skjer etter døden, og hva det blir av oss etter å ha vært gjennom sorg.

Billy Cobham Spectrum

Hovedscenen Stavangeren, Stavanger | Onsdag

Med soloalbumet «Spectrum» fra 1973 som klatret til topps på jazz-listene legger deCobham ut på en aldri så liten jubileumsferd med et nytt Spectrum-band for å spille seg gjennom dette sjangerdefinerende albumet. Anført av låter som «Stratos», «Spectrum» og «Red Baron» står albumet som en bauta i jazzhistorien. Fortsatt imponerer det med fantastiske komposisjoner, funky trommer og en utrolig vitalitet. Et vidt spekter av blendende ferdigheter.

DØSSI

John Dee, Oslo | Torsdag

Den fantastiske sangeren og låtskriveren DØSSI spiller på John Dee på torsdag, og med seg som support: MAIH

DØSSI slapp sin Debut-EP «Bluebirds» i 2021 – en samling sanger om tap, sorg og minner. I 2022 fulgte hun opp med en serie av singler som omhandlet håp, kjærlighet og forhold. Disse sangene ble samlet som den første halvdelen av debutalbumet «Lovebirds, pt. 1: love». og ga på slutten av året ut den andre halvdelen av albumet: «Lovebirds, pt. 2: let go». Nå er de to delene samlet i en deluxe versjon i det aktuelle debutalbumet «love, let go and love again».

Jonas Kinge Bergland – Dr. Bergland uten grenser

Latter, Oslo | Torsdag

Norges morsomste lege – Jonas Kinge Bergland – er klar med nytt standupshow. «Dr. Bergland uten grenser» er hans tredje soloforestilling som følger opp debuten «Dr. Bergland og den alternative medisin» og gigantsuksessen «Dr. Bergland bryter taushetsplikten».

Med et utgangspunkt i bistand er det ingen grenser for hva han kan snakke om, men vi er sikre på at han fortsetter å levere smart og treffsikker humor som både engasjerer og får deg til å le!

Ruger

Rockefeller, Oslo | Fredag

På kort tid har den unge afrobeat-artisten Ruger gjort kometkarriere og produsert en mengde hits. På fredag kommer stjerneskuddet til Rockefeller – på sitt første norgesbesøk!

Cristina Branco

Cosmopolite, Oslo | Fredag

Cristina Branco har tidligere vært i Norge ved flere anledninger. I 2022 feiret Branco 25-årsjubileum som artist, og kan se tilbake på hele 17 album utallige konserter og festivalopptredener over hele verden.

På fredag kan du oppleve henne LIVE på Cosmopolite i Oslo!

Gullruten

Grieghallen, Bergen | Fredag

TV-bransjens årlige prisutdeling går av stabelen i Bergen denne uka!

Eurovision Finalefest

Kristiansand Kongressenter, Kristiansand | Lørdag

Gjør deg klar for glitter og glam!

Eurovision-general André Thomassen Haugen, PC, Madhuset Catering og Kristiansand kongressenter inviterer til finalefest i ekte Eurovision-ånd!

Du inviteres til en stor festkveld med direktesendt Eurovision-finale på storskjerm! Det blir quiz, musikkbingo, sceneshow og en liten musikalsk overraskelse! Lokalet pyntes opp med flott belysning, storskjerm, langbord og hvite duker.

Eurovision-kveld med Torill Tombola

Havet, Trondheim | Lørdag

Ta på det glitteret og se live-sendingen av Eurovisionfinalen på Havet med Torill Tombola som vertskap!

Torill Tombola har underholdt med bingoshow, sang og freske kommentarer landet rundt i mange år. På lørdah er hun tilbakegpå Havet som vertinne for finalen i Eurovision!

Rokia Koné

Cosmopolie, Oslo | Lørdag

«Rokia Konés sangtekster er historier om universell menneskelige streben etter å bli hørt og anerkjent.» sier Jacknife Lee, som har produsert Konés internasjonale debutalbum BAMANAN.
«Rosen fra Bamako» er Konés kallenavn, gitt til henne av publikum for den sterke skjønnheten hun bærer i sin stemme. Stemmen hennes svever – ren, klar og sann idet hun hyller bamanan-folket, deres språk, kultur og tradisjoner.

Zipline i Vikersund hoppbakke

Vikersund Hoppsenter | Lørdag og søndag

Vikersund er kjent for å ha verdens største hoppbakke med verdensrekorden på hele 253,5 meter.
Skiflyging er ekstremsport. Nå har også du muligheten til å kjenne følelsen av å sveve ut av hoppkanten i90-100km/t.
•90-100km/t
• 38,5 graders helling
• 200 høydemeter i løpet av 540 meter.
Det er tallene for den ekstreme Ziplinen i Vikersund.