Nyheter

50 Cent + Special Guest: Busta Rhymes til Oslo Spektrum

Få med deg den sjeldne muligheten til å oppleve to raplegender på én kveld når 50 Cent tar med seg Busta Rhymes til Oslo Spektrum i oktober!

Billetter i salg fredag 12.mai kl. 10:00

Få har etterlatt et så stort avtrykk på hiphopsjangeren som legenden 50 Cent. Siden singeldebuten med “In Da Club” i 2003 har han fortsatt å fascinere nye generasjoner, minst like aktuell i dag.

Curtis “50 Cent” Jackson fikk sin spede start som rapper i 1996, da ingen mindre enn Jam Master Jay fra Run-DMC ble hans mentor og lærte ham alt om å rappe. Etter en broket vei mot toppen — flere populære mixtapes og opptredener med gruppen G-Unit — gjorde han omsider sin platedebut med det uforglemmelige albumet “Get Rich or Die Tryin’” (2003). Da Eminem hørte mikstapen “Guess Who’s Back?” (2002), signerte han 50 Cent på sitt eget plateselskap Shady Records og introduserte ham for hans nære samarbeidspartner Dr. Dre.

Resten er, som man sier, historie.

50 Cent - In Da Club (Official Music Video)
50 Cent – In Da Club

Kritikerroste “Get Rich or Die Tryin’” skrev et nytt kapittel i hiphophistorien; det vevde på genialt vis sammen gangsta rap og R&B, en miks som uten tvil satte tonen for resten av tiåret. Albumet preget hitlistene det året og solgte mer enn 12 millioner plater med singler som “In Da Club” og “P.I.M.P”.

50 Cent videreutviklet sin karakteriske stil på andreplaten “The Massacre” (2005), utgitt på hans eget plateselskap G-Unit Records, senere hjem til stjerner som Lloyd Banks, The Game og Mobb Deep. Her finsliper han en kontrast — en umiskjennelig rå og croonende stemme som særlig høres på refrengene på  “Curtis” (2007) og “Before I Self Destruct” (2009). Sistnevnte setter punktum for et kapittel i hans liv.

Albumet “Animal Ambition” signalerer en helt ny retning for rapperen, med gjestestjerner som Alicia Keys, Dr. Dre og Adam Levine. Det er hans siste store samarbeid med Dre og Eminem. I dag har han nemlig gjenskapt seg selv som skuespiller, forretningsmann og forfatter, med bestselgende bøker og stor suksess i film, musikk, podcasts og TV.

Nå gjør raplegenden et etterlengtet comeback til scenen, sammen med en minst like ikonisk rapper — Busta Rhymes.

Gå ikke glipp av denne en-gang-i-livet-muligheten til å oppleve 50 Cent med gjestespiller Busta Rhymes på Oslo Spektrum 4. oktober!  

«En sjelden mulighet til å se legendene 50 Cent og Busta Rhymes! 50 Cent er en av de virkelige pionerene i sin sjanger og har definert og begeistret så mange gjennom sine 20 år som artist. Hans skamløse hits kommer til å sette fyr på kvelden, og vi gleder oss til et episk show!» – Peer Osmundsvaag, Promotør (All Things Live)

Ingen aldersgrense. Barn under 13 år kun i følge med voksen/18 år (legitimasjonsplikt). Ståplass anbefales ikke for barn.