Nyheter

Hvordan unngå at din billett blir forfalsket

Ticketmaster presenterer: «Mitt største mareritt».

Endelig har du kjøpt billett til drømmekonserten. Du er i ekstase, det bruser i kroppen, og du vil dele dette med alle dine venner. Du tar en selfie med et glis om munnen og billetten i hånden, og legger det ut på samtlige sosiale medier.

Barstool Sports laughing selfie phone barstoolsports

Dagen er her, og du står i kø for å komme inn på konserten. Du kommer lenger og lenger fram i køen, og snart er det din tur. Du smiler pent til vakten, mens du viser ham billetten. Plutselig skjer det. «Denne billetten har allerede blitt registrert, du kommer dessverre ikke inn på konserten». Noen har stjålet billettinformasjonen din!

16-4-8-Cover-the-Code

Visste du at både dine digitale og fysiske papirbilletter kan bli stjålet på nett?

Ikke la dette skje med deg! Du kan stoppe dette ved å gjøre én enkel ting – SKJUL STREKKODEN. På din papir- eller mobilbillett finner du en unik strekkode eller QR-kode – om noen skulle få tak i denne kan de forfalske billetten til videresalg eller personlig bruk. Dette gjør billetten din verdiløs.

Regel: IKKE legg ut bilder av billettene dine på internett med synlig strekkode før arrangementet har vært. Dette gjelder papirbilletter, hjemmeprintede billetter og mobilbilletter – altså ALLE billetter med strekkode/QR-kode. Hvis du ser familie eller venner gjøre dette, vennligst be dem pent om å skjule strekkoden.

Du kan skjule strekkoden ved å holde en finger over den eller redigere det bort.

Unngå også å ta skjermbilder som viser personlig informasjon underveis i kjøpsprosessen, som for eksempel ditt fulle navn, adresse og kortinformasjon.