Nyheter

De beste øyanatt-konsertene

Øya uka i Oslo er uten tvil et av høydepunktene i sommer. Mange er tilbake fra ferie, fulle av energi og med noen ekstra fregner og farge. Øyauka handler om musikk og kultur. Eventer og konserter florerer, og det er ikke bare på selve festivalen det skjer. Under finner du øyanattips til enhver smak. Alt fra slow-house, støyrock- til country og pop.

Øyanattoversikt

Vi har samlet de 9 beste øyanattkonsertene vi selger via Ticketmaster.

 

DAUGHTERS på BLÅ onsdag 7. august

Fra de tidligste utbruddene til de mer tempererte og mørke låtene man finner på det nyeste albumet You Won’t Get What You Want (Ipecac 2018), så har bandet vært noe som har blitt sverget til i undergrunnsscenen. Daughters’ unike, fryktløse tilnærming til støyrocken er vanskelig å definere. De har en fot i 90-tallets banebrytende hardcore, men lener seg såpass langt inn i fremtiden at publikum må holde seg på tå hev til enhver tid. Her kan man ikke annet enn å forvente det uforventede.
BILLETTER HER

 

 

 

Orville Peck på Parkteatret onsdag 7. august

Orville Peck for første gang på norsk jord! Han er inspirert av mange store artister – Elvis, Roy Orbison og samt en haug med andre artister. Han er en helt unik countryartist som snart blir din favoritt innen sjangeren. Vi gleder oss til denne, håper dere gjør det samme!
BILLETTER HER

 

 

 

 

Soleima & Tilla til Oslo Camping onsdag 7. august

Den danske artisten og låtskriveren Soleima har de seneste årene utmerket seg som en av Danmarks nye popdronninger. I 2015 introduserte hun musikkbransjen til en psykedelisk elektropopsjanger med hip-hop-beats og et hint av R&B med singelen «My Boi». Med referanser til FKA Twigs, Lykke Li, Grimes og Mø, står Soleima i en sjanger for seg selv, en sjanger hun selv beskriver som garage-pop. Soleima er på alle måter unik i popsjangeren med sitt sterke D.I.Y.-gen. Selv om Soleima til tider omfavner det noe tyngre og dystre i tekstene sine fremføres alt med en særegen og unik vokal og føles dermed svært tilstedeværende og ekte.
BILLETTER HER

 

 

食品まつり, aka Foodman på SALT torsdag 8. august

Foodman byr på ambient, trap, slow-tempo house, dub og lydkollasjoner i….. whait for it…. Árdna, som er en av verdens største saunaer. Konserten vil bli avholdt i barområdet i Árdna og de som ønsker en «normal» konsert kan se han der. De som ønsker litt mer steam får muligheten å høre konserten inne i selve saunaen hvor vi setter inn et PA-system som tåler temperaturtrøkk. Vi innrømmer at det er litt sært å ta med badetøy på klubb men på den annen side, det er ikke hver dag en har muligheten å høre en artist som lager musikk til en sauna session.

BILLETTER HER

 

 

TANYA STEPHENS på John Dee fredag 9. august

Med Germaica-produserte «It’s A Pity» fikk jamaicanske Tanya Stephens en av de største hitene i moderne reggaehistorie – nå kommer hun til John Dee som del av årets Øyanatt-program. Med tanke på den utsolgte konserten sist Tanya var hos oss, kan vi kan love en glohet sommerkveld for alle fans av reggae og dancehall!
BILLETTER HER

 

 

GET READY! Med MC Champian


Killer SKA, cool, cool ROCKSTEADY, scorchin’ hot boss REGGAE og heavy, heavy ROOTS står på den musikalske menyen når Get Ready! tradisjonen tro inviterer til Øyanatt-spesial! Med seg har de den legendariske MC CHAMPIAN (London, UK): Med fire årtier i gamet er Champian levende sound system-historie, viden kjent for sine fabelaktige mic-skills fra tiden med legendariske Jamdown Rockers og nå i disse dager Tighten Up Crew.
BILLETTER HER

 

 

CHINA + Liss på Vulkan Arena lørdag 10. august

Chinah tvinner elektronisk pop med en perfekt utført sofistikert R&B sound. Musikken deres kommer rett fra bandets soverom i Nørrebro, København, men en inspirasjon om å lage musikk som fremdeles skyver grensen til popmusikken. Chinah er Fine, Simon og Simon, og de er eksperter på å eksperimentere pop med kunstnerisk minimalisme og syntbasert R&B.

Liss’ fire medlemmer er alle fra Aarhus i Danmark. Deres løsrivne pop jam «Try» ble deres introduksjon til verden i 2015. Liss lager lengselsfull, sofistikert, R&B-påvirket 80-talls post punk.

BILLETTER HER

Dave Clarke (UK)+ Olivier Giacomotto Røverstaden 10. august

Starmarket‘s måte å blande melankolsk pop og shrill indie rock med angrep og energi fra hardcore og punk, viste på flere måter vei for bølgen av «emo» band som ville komme litt over et tiår senere. Starmarkets selvbetegnede debutalbum fra 1995 ble et av årets mest hyllede album i nordisk musikkpresse.

BILLETTER HER

Dave Clarke (UK)+ Olivier Giacomotto

Dave Clarke er en av de grunnleggende profilene innen dance-musikk. Etter samarbeid med blant annet The Chemical Brothers, New Order, Depeche Mode, Underworld, Leftfield og Moby har han omsider vendt tilbake som DJ. Nesten hvert år spiller han på selveste Tomorrowland, verdens beste og største festival for alle som liker elektronisk musikk. Gled dere til en opplevelse uten sidestykke med techno og remikser i hendene på en av de beste.

BILLETTER HER