Musikk

Ta med barna til Oslo Konserthus!

Med blant annet Beatles OB-LA-DI OB-LA-DA og MGPjr Juleturné på programmet, tilbyr Oslo Konserthus flere fristende tilbud for barn denne høsten.

BEATLES – OB – LA-DI, OB-LA-DA   |   23. SEPTEMBER

Gruppen Beatles er den aller mest populære gruppen i rockehistorien, med over 1 milliard solgte plater verden over. De fire medlemmene, og spesielt Paul McCartney og John Lennon er altså blant vår tids best kjente komponister! «Yesterday» er den låten i verden det er laget flest coverversjoner av og låten «Something» kommer på andre plass.

På denne konserten blir en rekke av Beatles aller best kjente låter fremført for og med publikum!

BILLETTER


TOM & JERRY – CHOPIN & PAGANINI   |   24. OKTOBER

På denne konserten får du se Tom & Jerry filmer på det store lerretet i Lille Sal i Konserthuset. Tre musikere lager musikken til filmene underveis på klaver, fiolin og slagverk, det vil si improvisasjon! Hvis du følger godt med vil det også underveis være «gjemt» melodier som både små og store kjenner fra før, – i kjent tegnefilm-musikkstil. Og inne i mellom filmene får du møte katten Tom på stadig jakt etter musen Jerry! Musikerne vil også kombinere Tom & Jerry med musikk av Chopin & Paganini.

Akkurat hva du får høre, avhenger av både det som skjer i filmen og publikums respons…

BILLETTER


RASMUS OG VERDENS BESTE BAND   |   5. NOVEMBER

Rasmus og verdens beste band er et kritikerrost og prisbelønnet band fra Trondheim. Bandet har solgt godt over 20 000 barneplater, turnert Norge rundt, laget mengder av barne tv-musikk for NRK SUPER, egen musikal på Trøndelag Teaters hovedscene og moderne barnehiter som «Puppan te pappa» og «Kosinus-sangen»

Rasmus har med seg Steinerskolens jentekor med dirigent Tone Margaret Wik og elever fra Oslo musikk- og kulturskole på denne konserten!

BILLETTER


SORIA MORIA SLOTT – ET MUSIKALSK EVENTYR   |

11. NOVEMBER

Her får publikum fortalt det spennende eventyret av Asbjørnsen og Moe om «Soria Moria slott» som handler om en ung helt, Halvor, som drar ut i verden mot et glitrende slott som han ser i det fjerne. Eventyret har inspirert mange, og har bl.a. gitt navn til både en kino, et hotell, en plate, en TV-serie, samt Theodor Kittelsens kjente maleri.

På denne konserten skal vi høre originaleventyret og musikerne har satt til norsk og europeisk nasjonalromantisk musikk for å levendegjøre eventyret.

BILLETTER


JULESTEMNING   |   2. – 3. DESEMBER

Julestemning er en sjarmerende juleforestilling som passer for hele familien. Julestemning henvender seg til hjertet av den norske folkesjela, og går rett inn i kjernen av den norske folketroen – der forestillingen forteller oss at – joda, selvfølgelig finnes julenissen, – såvel han som bor på Nordpolen, som han som bor i skogen, og han som bor i fjøset!

Forestillingen varer ca. 1 time og 30 minutter inkludert pause, og passer best for barn fra 3 år til 10 år. Det blir sang, skuespill, dans og moro!

BILLETTER


MGPjr JULETURNÉ 2017   |   2. DESEMBER

For mange har MGPjr julekonsert blitt en fast tradisjon for hele familien. En konsert med de kjente julesangene, kombinert med finalistene sine egne sanger fra MGPjr, toppet med de forskjellige fellessangene vi kjenner fra TV-finalene.

Også i år kommer de til dere og med seg i sleden har de selvfølgelig bandet, snømannen og kanskje kommer nissen?

BILLETTER