Musikk

Slik fungerer køsystemet

Hvordan skaffe seg billetter raskest mulig? Do’s and dont’s!

Billettsalg - Slik fungerer køen

For å gjøre billettkjøpet ditt så hurtig og smertefritt som mulig, har vi samlet noen gode tips vi håper vil være til hjelp.

 • Logg inn på profilen din før salget starter, og søk frem arrangementet. Har du ikke profil, registrer deg i dag.
 • Vær klar ved salgsstart. Åpne kun ett vindu i nettleseren.
 • Det er ingen fordel å operere med flere nettlesere/vinduer, dersom du gjør det, kan du risikere å bli kastet ut av køen.
  Sørg gjerne for at nettleseren din er oppdatert med nyeste versjon av Java og Adobe Flash, og at du bruker siste utgave av nettleseren.
 • Når/hvis du kommer i køen – IKKE refresh siden. Da kan du miste din plass i køen.
 • Ha klart ditt betalingskort før salget starter. Eventuell benytt Klarna (faktura) som betalingsalternativ, dette har 18års aldersgrense.
 • Vær nøye på at du taster inn riktig kortinformasjon når du betaler.
 • Skulle du få tak i plasser du ikke er fornøyd med, vær oppmerksom på at du risikerer å ikke få billetter i det hele tatt om du «gir slipp på» disse plassene.
 • Skulle du uheldigvis ikke få tak i billetter, ikke la deg friste til å kjøpe billetter andre steder. Det er mange billetthaier i både norsk og internasjonalt farvann som ikke har ærlige hensikter. Ved alle store konserter opplever mange dessverre å bli svindlet.
 • Vær oppmerksom på at kjøpet er gjennomført først når du kommer til bekreftelsessiden og mottar en bekreftelsesmail.
 • Du kan kjøpe billetter enten via ticketmaster.no, vår Ticketmaster app eller på telefon 815 33 133.
  Du har 10 minutter på å gjennomføre kjøpet. Bruker du lengre tid, vil billettene dine frigjøres for salg igjen.
  Selv om du står i køen er du ikke garantert billetter. Til store konserter vil det ofte være mye større etterspørsel enn antall billetter.

Hvordan fungerer køsystemet på ticketmaster.no i praksis?
Ticketmaster.no er utstyrt med et sofistikert system som er designet for å kunne håndtere stor etterspørsel på kort tid. Slik fungerer det:

Salget til et arrangement starter typisk kl. 09:00. I timene frem mot salgsstart stiger aktivitetsnivået på ticketmaster.no. Den økte trafikken overvåkes nøye, da den kan skape forsinkelser av visninger på nettsiden om den ikke reguleres. Nettopp derfor fastetter vi løpende et maksimalt antall besøkende som slippes inn på siden, litt etter litt. Dette gjør vi for å sikre at ticketmaster.no skal fungere optimalt uten større forsinkelser. Derfor vil du som bruker kunne oppleve – når trafikken er på sitt høyeste – at du ikke får tilgang til selve ticketmaster.no eller et arrangement, men i stedet vil møte en kø-side.

Man havner ikke i køen før salget starter. Kø-siden vil muligens være synlig før, men det endrer ikke på det faktum at ingen plasseres i køen før salgsstart. I de påfølgende minuttene etter salget starter, slipper vi inn et begrenset antall brukere på samme tid. Det gjør vi for å sikre at alt fungerer – og at det kan selges billetter gjennom alle våre salgskanaler – inkludert ticketmaster.no, iPhone-appen og på telefon. Underveis i salget slipper vi opp adgangen, det vil si at vi gradvis slipper flere inn fra køen til kjøpsprosessen.

Kømelding

En lignende meldingen vil du kanskje møte på dersom du skal kjøpe billetter til en konsert med stor etterspørsel.

Merk følgende: Køen nullstilles kl. 09:00, og deretter slippes kun et begrenset antall kunder inn av gangen til selve billettsalget. Du får med andre ord ikke fordel av å klikke deg inn på arrangementet tidligere enn kl. 09:00.

Følg med i sosiale medier
Følg med på vår Twitter– og Facebook-kanal. Skulle det skje noe vil våre følgere i sosiale medier være de første som får beskjed.
Det er også lurt å følge med på arrangøren sine kanaler.