Musikk

Slik får barna den beste konsertopplevelsen!

Mange tar med seg barna på konserter og festivaler. Her har du 5 enkle tips for å gjøre barnas første konsertopplevelse best mulig.

Gjør leksene dine.
Er konserten på en skoledag? Et oppvarmingsband kan fort drøye tiden akkurat nok til at ungen til blir for trøtt til å se konserten. Du kjenner ditt barns sengetid best, og kan derfor gjøre det lurt med å prøve å få til en liten lur tidligere på dagen.

Husk at selv om artisten ligger på VG-lista, er det ikke nødvendigvis en barnevennlig konsert. Prøv å finne ut hva andre foreldre sier om artisten/festivalen, og se hva som fungerer for dere. (NB: Vår brukeromtaler på artistsidene vår kan være god ressurs for dette.)

Velg dine seter nøye – Hvis arrangementet har seteplasser, prøv å kjøpe seter nær en midtgang eller utgang slik at du enkelt kan komme og gå. Seter plassert høyt oppe i salen, kan være en god idè for å god sikt.  Ikke bestill ståplasser, med mindre du har med deg tenåringer som gjerne ønsker å komme seg lengt mulig frem til scenen. Små barn blir ofte utålmodige og ser dårlig på bakkenivå.

Kom forberedt
Husk det er live,og  det betyr høy musikk og mye mennesker. Ta med øreplugger eller hørselvern for å beskytte hørselen til store og små. Et smart triks er også å kle alle i lyse og / eller matchende farger; Da er det lett å se hverandre i mengden. Enda bedre? Go all in og skill dere ut med å bruke glowsticks som armbånd eller kjede. Det er både morsomt og praktisk. Plaster og gnagsårplaster anbefales da det fort kan bli en mye gåing og dans.

Hvis det er en festival eller utendørskonsert, ta med en ryggsekk og pakk ned solkrem, solbriller, varme jakker / bukser, og sitteunderlag eller teppe hvis det er en plen.

Mobil
Husk å lade telefonen din, så den er klar for flotte bilder, eller for nødstilfeller hvor dere mister hverandre.

Møtepunkt
 Avtal et møtepunkt og sørg for at alle vet hvordan de skal finne det om dere mister hverandre under konsert. Vurdere å skrive ditt navn, mobilnummer og eventuelt sete og seksjonsnummer på en klistrelappen som du kan feste på din barns skjorte.

Snakk om det etterpå!
Barn kommer mest sannsynlig til å huske deres første live event for resten av livet. Spør dem hva de likte best og hvorfor, hvilket ting de husket best, om de likte et instrument spesielt, hvordan det føltes å være sammen med så mange andre publikum, hvordan de tror det kan være å være på scenen, osv.

Husker brukeromtaler vi nevnte ovenfor? Om du har gjort deg noen gode erfaringer med ta med barn på konsert, gjerne del dine erfaringer med andre foreldre på våre nettsider.

Konserter og live-arrangementer er en fantastisk aktivitet for barna. Lyst å ta barna med på festival i år? Sjekk ut våre oversikt over festivaler her.