Musikk

Livemusikken feires 6. juni!

Lørdag 6. juni feires livemusikken i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim. Publikum kan denne dagen boltre seg i hundrevis av artister i parker, klubber og andre byrom hvor man får plass til en scene – og det helt gratis!

Arrangementet gjennomføres også i Tromsø, men musikkelskerne i nord må vente til 22. august før det er deres tur.

Musikkfest har sitt opphav i det franske arrangementet Fête de la Musique. Verdens største internasjonale musikkfestival oppstod i Frankrike så langt tilbake som i 1982, mens arrangementet kom til Norge i 1992, da under navnet Musikkens Dag.

Tilbakeblikk fra Musikkfest Trondheim i 2014

Musikkfest Trondheim 2014 i Ilaparken

Fête de la Musique, National Music Day, eller Musikkfest finnes nå i mer enn 100 land på verdensbasis. Fellesnevnere er at musikken stort sett er utendørs, artistene opptrer vederlagsfritt og alt er gratis for publikum. Mens resten av verden feirer livemusikken 21. juni, arrangeres Musikkfest i Norge den første lørdagen i juni.

IMG_3317

Arrangementet er spesielt godt forankret i Oslo,  i fjor kunne publikum velger og vrake mellom 40 scener i hovedstaden og titusenvis av publikummere strømmet til. Men de siste årene har flere byer også meldt seg på.

Vi elsker livemusikk – gjør du også? Ta med deg vennegjengen og kom deg ut og nyt! 🙂

Musikkfest Oslo
Musikkfest Trondheim
Musikkfest Bergen
Musikkfest Stavanger
Musikkfest Tromsø