Nyheter

Kan du ikke dra allikevel?

Hadde du gledet deg til konserten eller festivalen, også dukket det opp noe som gjorde at du ikke kunne dra allikevel?

Livet skjer og planer endres. Nå kan du enkelt videreselge billetten din med Ticketmaster. På den måten får noen andre glede av billetten, og du får pengene dine tilbake.

Med Ticketmaster Resale er det åpent for billettsalg direkte mellom brukere på ticketmaster.no. Billetten legges da ut sammen med de originale billettene på arrangementssiden på Ticketmaster.no, og det er Ticketmaster som vil håndtere transaksjonen. Salgssummen vil i henhold til norsk lov bare kunne settes til det man selv kjøpte den for eller lavere.

Etter transaksjonen overføres eierskapet til den som har kjøpt billetten, og det genereres en ny QR-kode. Dermed vil selgerens billett ikke lenger kunne brukes. Dette gjør at man helt trygg på at den billetten man har kjøpt er ekte, og man trenger ikke bekymre seg for å bli stoppet i døren på vei inn.

Visste du at med Ticketmaster Resale kan du nå trygt videreselge billettene dine på sosiale medier?

Nå er det enda enklere å videreselge billetter via din Ticketmaster-konto. Bruk din egen dedikerte Ticketmaster-lenke til å trygt og sikkert dele billettsalget direkte med ditt nettverk, og øk sjansen for at billettene dine blir solgt.

Les mer om hvordan det funker her.

Hvorfor bruke Ticketmaster Resale?

Trygghet – Vi verifiserer billetter som blir lagt ut for videresalg. Dette gir publikum et trygt sted å kjøpe og selge billetter. Publikum slipper å være redde for å bli svindlet.

Fleksibilitet – Hvis noe oppstår, og man ikke kan dra på et arrangement allikevel så kan man tjene pengene tilbake samtidig som noen andre får glede av billetten.

Lovlig – Resale-billetter kan kun selges til pålydende eller en lavere, i tråd med norsk lov.

Her kommer våre beste tips for å unngå billettsvindel og svartebørssalg i sommer:

  1. Kjøp og selg dine billetter på Ticketmaster – Sjekk om det finnes ordinære eller Ticketmaster Resale-billetter tilgjengelig på ticketmaster.no. Med Resale, kan man trygt og enkelt videreselge billetter i tråd med norsk lov (salgssummen vil i henhold til norsk lov bare kunne settes til det man selv kjøpte den for eller lavere). Ticketmaster administrerer hele transaksjonen – både overføring av billetten til nye kjøpere etter salget er gjennomført, samt overførsel av pengene til selger. Ticketmaster Resale er nå tilgjengelig på de fleste arrangementene (noen unntak gjelder). Les mer om Resale her.
  2. Dersom man velger å selge eller kjøpe billetter privat og/eller via andrehåndsalgsider har vi i Ticketmaster dessverre ikke mulighet til å verifisere gyldigheten av disse billettene. Dersom man allikevel velger å selge/kjøpe privat, anbefaler vi følgende:
  3. Vær skeptisk.
  4. Krev legitimasjon, og sjekk at det er det samme navnet som står på billetten.
  5. Betal via bank/vipps.
  6. Ved kjøp via Facebook, sjekk profilen. Falske profiler er ofte nye, og har svært lite info.
  7. Vær forberedt på at du kan ha blitt lurt – du vil ikke slippe inn selv om du har reist langt og betalt mye penger for billett, reise og hotell dersom du ikke har gyldig billett til arrangementet. For eksempel kan en tilsynelatende gyldig billett ha blitt videresolgt i mange eksemplarer.
  8. Anmeld alltid svindel til politiet og innrapporter til gjeldende plattform (f.eks. Finn.no, Tise o.l.)
  9. Mer råd om kjøp og salg av billetter privat finnes her.

God festival- og konsertsommer!

NB: Det er opp til arrangøren om de vil skru på/av muligheten for Resale på sitt arrangement. Billetter som er kjøpt med et mersalg kan heller ikke videreselges.

Les mer om Ticketmaster Resale her.