Musikk

11 tips til hvordan du kan overleve en konsert uten telefonen

En konsertarena er ikke hva den en gang var. For to tiår siden var utsikten fra scenen en ganske annen enn i dag; intense blikk og lightere er erstattet av tusenvis av smarttelefoner som dokumenterer hvert sekund av konserten.

Dette er ikke nødvendigvis negativt, ny teknologi gir oss muligheten til å involvere oss og dele våre konsertopplevelser med omverden på en måte som gjør at flere enn de som er tilstede kan ta del i opplevelsen. Men det er noe eget og verdifullt i å være hundre prosent tilstede i øyeblikket og stenge omverden ute.

Til ære for de gode gamle mobilfrie konsertdagene har vi trommet sammen en overlevelsesguide for deg som synes dette virker uoverkommelig. Ved å ta i bruk disse elleve tipsene, er vi sikre på at du vil klarer deg uten telefonen gjennom hele konserten!

Tips #1: La telefonen ligge i lomma, i bh-en eller i veska – og glem det bort.
Dette tipset virker veldig opplagt. Som de klassiske slanketipsene som anbefaler deg å spise mindre og trene mer (thanks Sherlock). Men uansett; første steg for å kunne nyte en konsert uten forstyrrelser fra mobilen, er enkelt og greit å legge den vekk og late som den ikke eksisterer frem til konserten er over. Ute av syne, ute av sinn. Folk rundt deg vil sjekke telefonen i ett sett – men ikke bry deg om dem. Stay strong!

Tips #2: Finn noe annet å holde i
Mange av oss er blitt så vant til å holde telefonen i hånda at vi har glemt hva vi gjør med henda når vi ikke har noe å fikle med. Fyll dette tomrommet med noe annet, som en flaske vann (vannet holder deg dessuten hydrert, noe som er mye viktigere for helsa enn tekstmeldinger), eller hånda til kjæresten (eller sidemannen/kvinnen).

Tips #3: Savner du fortsatt noe å bruke henda til? Rock ut!
Rist på bakenden, klapp med henda til takten, twerk eller gjør en liten stoldans i setet ditt. Du er på en konsert – slipp deg løs! 🙂

Tips #4: Ta et indre bilde
I dag handler alt om å lagre både lyd og bilder på telefonen for å ha et håndfast suvenir man kan dele med andre. Men verken bilder eller video vil noen gang kunne bli så levende og ekte som minnene dine. Sug inn inntrykkene i fulle drag, med alle sansene – inkluderte øynene. Skulle du få lyst til å se et bilde eller en videosnutt fra showet i etterkant, klikk deg inn på Twitter eller YouTube.

Tips #5: Ved «nødtilfeller», skru ned lysstyrken på skjermen
Skulle det dukke oppe noe som gjør at du bare må sende en SMS, skru ned lysstyrken på skjermen så du ikke forstyrre de rundt deg. Du har nå mislyktes i mobilfri-konsert-utfordringen, men om skjermen er mørk nok er det ingen som legger merke til det (hysj!).

Tips #6: Forsøk å frelse de andre mobilzombiene
For all del, du kan fikse dette på egenhånd. Men det krever en god porsjon viljestyrke å kjøre løpet ut når resten av gjengens ansikter er klistrer i telefonskjermen og allskens morsomme apper og sosiale medier. Send videre utfordringen og overbevis dem om å heller bruke tid på å nyte øyeblikket sammen med deg.

Tips #7: Ta med deg noen feite glowsticks eller en lighter
Når konserten nærmer seg klimaks og hele salen synger/sipper/hopper samtidig, er det mobilskjermene som lyser opp salen. Men hva med å kjøre litt old school? Hold opp en rosa lightstick eller vugg frem og tilbake med lighteren stolt hevet i været.

Tips #8: Photobomb andres bilder!
I mangel av et norsk ord, holder vi oss til det engelske. Vil du ha et bilde som beviser at du virkelig var på konserten? Forsøk å hoppe bak folk når de tar selfies. Ved å gjøre skikkelig mye ut av deg kan det til og med hende bildet vil gå viralt – og plutselig vet hele verden at du var på konserten.

Tips #9: Betal med kort eller kontant
Er man på konsert er det digg å unne seg en matbit, noe å drikke og kanskje en kul t-skorte eller plate. Det er blitt mer og mer vanlig at man kan betale for dette med mobilapper. Hold deg til de mobilfrie betalingsalternativene!

Tips #10: Innled en samtale med dine med-konsertgjengere
Veldig ofte bruker vi telefonen til å kommunisere med mennesker som er andre steder. Hvorfor ikke heller bruke energien på å snakke med folk som er på samme konsert som deg? Hvem vet – kanskje du får deg nye venner – dere har jo tydeligvis samme gode musikksmak. Kanskje dere også har mer til felles?

Tips #11: Ta med deg en tusj eller penn for nummerutveksling
Du møter en du liker. Dere vil utveksle nummer. Det trenger du telefonen til, ikke sant? Kjør heller old school – hva ser vi etter? Servietter, en arm eller gips.

(Original artikkel: Ticketmaster Insider)