Musikk

Her kan du se Aurora i sommer!

Aurora har tatt Norge med storm – nå begynner hun å sette sine spor i resten av verden også. I løpet av april turnerte Aurora i 13 amerikanske byer, og utover sommeren spiller hun i flere europeiske land. Heldigvis får Norge også en bit av stjerneskuddet.

Kongsberg Jazzfestival 6.-9. juli
Allerede 8. juli kan Aurora oppleves på Kongsberg Jazzfestival. Denne dagen kan du også få med deg blant annet Kygo. Begge konsertene finner sted på Kirketorget. Oversikt over hele programet finner du her. 

AURORA - Conqueror

Olavsfestdagene 28. juli – 6. august
Onsdag 3. august gjester Aurora Borggården sammen med Karpe Diem under Olavsfestdagene i Trondheim.
«Når to av landets absolutt fremste fanebærere av ungdommelig råskap og intellekt skal samle 6000 publikummere i Borggården under Olavsfestdagene, ja, da vet vi at det blir en kveld for historiebøkene» skriver Olavsfestdagene om konserten. Dette blir en kveld man ikke ønsker å gå glipp av! Les mer om programmet for festivalen her.

Øyafestivalen 2016 9.-16. august
Onsdag 10. august står Øyafestivalen for tur. Onsdagspasset vil også gi deg mulighet til å se blant annet Ane Brun, M83 og Vant. Ukespass er nå utsolgt, men det er heldigvis ledige dagspass til alle dagene – se her.

Bergenhus Festning 18. august
Aurora holder utekonsert i Bergen på Bastionen på Bergenhus Festning 18. august. Kanskje vi kan forvente noe ekstraordinært når hun skal opptre på hjemmebane? Dette blir en av de siste mulighetene til å oppleve Aurora i Norge i sommer!

Elvefestivalen 26. og 27. august
Vi avslutter sommeren i Drammen, når Elvefestivalen samler sammen en bunke fantastiske nordiske artister til en storslagen fest. Her får vi ikke bare se Aurora, men også Veronica Maggio, Timbuktu & Damn, Kristian Kristensen, Eva & The Heartmaker og mange flere! Det er med andre ord den perfekte avslutningen på årets festivalsesong! Oversikt over alle artistene som skal spille på Elvefestivalen finner du her.

Brygga kultursal 12. desember
For den som ikke fikk nok i sommer er Halden 12. desember stedet å være! Dette blir første gang hun spiller i Halden, og hennes eneste opptreden i Østfold. Til denne konserten er det 18 års aldersgrense på oridinære billetter, men det er også mulig å kjøpe billetter for fri alder/alkoholfritt på galleri (billetter til galleri her).

Se Aurora på The Conan O’Bien Show her.

https://www.youtube.com/watch?v=-hS9fORSPN8

19 år gamle Aurora Aksnes har gitt ut musikk siden 2012, men det var i fjor hun fikk sitt store gjennombrudd. Hun ble kåret til årets nykommer under Spellemannsprisen 2015 og fikk tildelt Gramostipendet på 250 000 kr.

I januar ble Aurora listet som én av ti nye artister man bør kjenne til av det amerikanske musikkmagasinet Rolling Stone. I midten av mars opptrådte hun på talkshowet Tonight Show with Jimmy Fallon med låten Conqueror, og for to uker siden kunne vi se henne på enda et amerikansk talkshow – The Conan O´Brien Show. Hun deltok nylig også på den amerikanske festivalen South by Southwest (SXSW),

Nå er hun aktuell med debutalbumet All My Demons Greeting Me as a Friend, som har fått strålende anmeldelser. Det er ingen tvil om at dette er Auroras år!