Musikk

Disse ser du på Djangofestivalen

Opplev internasjonale jazzstjerner og unge fremadstormende artister på årets Djangofestival

«Festivalen er etter hvert blitt den største og kanskje viktigste av alle slike markeringer til ære for nyskaperen og grunnleggeren av denne spesielle jazzmusikken» – Aftenposten.

Årets Djangofestivalen byr på store navn i gypsy jazz og string swing-sjangerene, men også i jazz. Festivalprogrammet er spekket med internasjonale stjerner samtidig som festivalen er et klekkeri for unge og fremadstormende artister.

Django selv:

Django Reinhardt - Sweet georgia brown

Hot Club de Norvege

Festivalen åpner med en norsk institusjon innen sjangeren, Hot Club de Norvege, landets hotteste liveband.  Remy har fått god kritikk for sin spilling og bemerket seg som en sterk nykommer. Dette er hans første opptreden i Norge.

Topsy (Gypsy Jazz)

 Tre sterke personligheter:
Den belgiske jazzmusikeren og gitaristen Philip Catharine inntar scenen sammen med den svenske gitaristen Ule Wakenius og John McLaughlin.

https://www.youtube.com/watch?v=1IvWv1fUQ1U

The Rosenbergs

Programmet avrundes med brødrene Rosenberg: Mozez og Johnny og bassist Joël Löcher. Dette er den unge generasjonen av den kjente musikalske familien Rosenberg. De spiller moderne jazz, men også kjent repertoar av Django Reinhardt.
Det som er nytt og friskt her er vokalen til Johnny. Hva kan man si, det er ingen Django festival uten Rosenbergs familien!

Mozes Rosenberg, Virtuoses du jazz manouche (3/6) "Valse à Bamboula"

Jazzbanditt

Lørdagen sparkes i gang av en ung norsk akustisk trio: Stian Vågen Nilsen, Knut Bendik Manger Breistein og Egil Stemkens. De spiller egenkomponert instrumental musikk. Med seg har de Eva Scholten som vokalist.Bandet er inspirert av all musikk som beveger dem, uavhengig av sjanger. Tydeligvis har Django Reinhard vært en tydelig inspirasjon, da de er Norges nye tilskudd til det stadig voksende string swing miljøet.

 

Brødrene Petrescu

Programmet fortsetter med tungvektere fra Romania: Brødrene Petrescu.
Marian på piano og Mihai på bass og med den unge, franske Fiona Monbet på fiolin. Denne trioen spilte faktisk sammen på Djangofestivalen i 2009, da de møttes og spilte sammen for første gang.

Marian Petrescu's "Thrivin' Live at Jazz Standard"

Festivalen avsluttes av en sterk fransk trio

Samy Daussat er en fransk jazzmusiker, godt kjent på den franske musikkscenen. Med seg har han Noe Reinhard som spiller tradisjonell gypsyjazz, men som er inspirert av de store jazzmusikerne over Atlanteren som George Benson og Wes Montgomery. På bass spiller William Brunard. Som navnet tilsier spiller de Django Reinhards komposisjoner.

 

Selmer #607 - Evan's Hair

Årets festival vil også by på noen unge musikere fra Tromsø: Tre strenge menn.

– en jazztrio bestående av Joakim Kristiansen på kontrabass, Mathias Dons og Viktor Bomstad begge på gitar.
Sjekk dem ut på Wimp

Lyst å dra på årets Djangofestival. Du finner konserter og spilletider på Billettservice.