Musikk

Djangofestivalen 2023

Den eldste Djangofestivalen i verden presenterer levende sigøynerjazz – musikk som er skapt for å høres live!

Finn billetter

Djangofestivalen blir arrangert for 42. gang og tar sted siste helg i januar, fra torsdag 26. til lørdag 28. januar. Etter et opphold i fjor, er både artister og publikum forventningsfulle ovenfor å oppleve Djangomusikk live igjen på Cosmopolite!

Djangofestivalen i Norge er den eldste i sin sort og vår kjære konferansier Jon Larsen grunnla festivalen i 1980.

Cosmopolites lokaler skaper den perfekte stemningen med sitt 20-tallsinteriør og intime jazzklubbstemning for en festival som transporterer publikum tilbake til det forrige århundre.

Cosmopolite har vært vertskap for festivalen siden 1992 og kunstnerisk leder Miloud Guiderk søker gjennom programmeringen å bringe til scenen artister som fornyer og videreutvikler den rike sigøynerjazz-tradisjonen.

Italienske Dario Napoli åpner festivalen med sitt «Modern Manouche Project». Manouche er en gruppe sigøynere som har sin etniske herkomst fra Nord-India og dette er Django Reinhardts klan.

Tcha Limberger Quartet ledes av Tcha Limberger, et musikalsk vidunder, han synger, spiller fiolin og gitar og bringer tilbake den gamle romansen i musikken slik den var i 1930.

Norges hotteste band Hot Club de Norvège som har servert sigøynermusikk til det norske folk helt siden grunnleggelsen i 1979, og er tilbake på en scene hvor de virkelig hører hjemme!

Som navnet avslører, er Steven Reinhardt fra Steven Reinhardt Quartet i slekt med selveste Django. Reinhardt er en fransk gitarspiller og han spiller med Angelo Debarre denne kvelden.

Dørene åpner 19:00 og konsertene starter 20:00 hver kveld.

Torsdag 26. januar

Dario Napoli Modern Manouche Project (IT)

Tcha Limberger Quartet (BE/GB/FR) 

Fredag 27. januar

Hot Club de Norvège (NO) + Adrian Cox (GB)

Aurore Voilqué Trio ft. Angelo Debarre (FR)

Lørdag 28. Januar

Joscho Stephan Trio (DE)

Steven Reinhardt Quartet + Angelo Debarre (FR)