Musikk

Dette må du huske når du skal på festival

Festivalsesongen er rett rundt hjørnet, og i den anledning har vi laget den ultimate pakkelisten!

Nesten uansett hvor du befinner deg i Norge i sommer, vil det være en festival like i nærheten. Det blir arrangert store og små festivaler for enhver musikksmak over hele landet. Stavernfestivalen, Q25 i Kristiansand, Tons of Rock i Halden, Olavsfestdagene i Trondheim, Malakoff i Nordfjordeid og Drøbakfestivalen er bare noen få eksempler på musikkfestivaler du ikke ønsker å gå glipp av i 2016!

Det kan likevel fort forekomme forvirringer rundt disse arrangementene. Hva skal jeg ha med meg? Hvordan kommer jeg meg dit? Er billetten min gyldig? Sjekk ut listen under, og finn ut om du er nok forberedt for din festivalsommer!

music summer festival coachella ferris wheel

1. HUSK BILLETTEN DIN

Pakkelistens desidert viktigste objekt er definitivt inngangsbilletten. Ingen billett – ingen festival. Når du kjøper billett fra Ticketmaster, kan du velge å motta billetten på 1 av 3 ulike måter.

Fysisk billett får du tilsendt i posten, og ser gjerne slik ut:

Fysisk Billett - Eksempel

 

Mobilbillett kjøper du via Ticketmasters app, og lar deg ha billetten i lomma hvor enn du går. Appen er foreløpig kun tilgjengelig for iOS programvare. Slik ser ofte en mobilbillett ut:

Mobilbillett

 

E-billetter får du tilsendt på e-mail, og bør skrives ut før du ankommer festivalstedet. En e-billett ser ofte slik ut:

E-billett - Eksempel

 

2. FESTIVALSTILEN

Har du husket å planlegge de perfekte antrekkene? Plukk med deg elementer fra noen av følgende stiler, og du bør være good-to-go:

Håret: Fletter er alltid en god idé på festivaler. Disse hjelper også å holde håret borte fra ansiktet. Det finnes uendelig mange måter man kan gi flettene en mer personlig «look». Du kan for eksempel flette inn blomster eller fjær, eller ha mange fletter inn i hverandre.

Finn frem din indre Miley Cyrus og sleng deg på «minibuns+glitter»-trenden, slik Kendall Jenner gjorde under årets Coachella på bildet under. Hårbånd og bandana er også alltid en hit.

Kendall Jenner sporting a cute double bun hair ensemble

Blomster fra topp til tå! Sleng på deg en søt sommerkjole eller en stilig t-skjorte med blomstrete print, eller frisk opp frisyren med noen levende blomster.

Når det kommer til smykker har vi mange alternativer. Store lagvise smykker slik Kendall har på bildet over, eller mange små er alltid populært. Bruk ringer i forskjellige størrelser på flere fingre. Nå kan du også være den hippeste på festivalen og bruke chokers!

Denim er alltid et must på festivaler. I sommer kan du gjerne dra denim-trenden til det ekstreme og ta på deg flere lag med denim oppå hverandre. Shorts, jakke, skjorte, t-skjorte – denim er kult!

3. FESTIVALCAMP

Mange festivalgjengere bestiller telt-plass for å gjøre festivalopplevelsen optimal. Dersom du gjør dette for første gang kan det være lurt å ta en titt på disse tipsene.

Festival - Telt

 

Finn ut hvilke regler som gjelder for festivalen du skal på. De fleste festivaler har retningslinjer for hva som er lov til å medrbringe på festivalområdet og campområdet. Finn ut dette på forhånd, så unngår du å bli fratatt ting og å bruke unødvendig tid på å komme inn.

Sjekk værmeldingen flere ganger før du reiser og underveis på festivalen. Kle deg etter været! Om det er meldt vind kan det være lurt å medbringe noen tunge sekker eller være forberedt på å finne tunge stener for å holde teltet nede. Skal det regne – ta med støvler og regnponsjo – det blir fort gjørmete på festivalområdet. Husk også varme klær til natten, selv om det er meldt fint vær!

Vær tidlig ute og få de beste plassene! De beste plassene vil ikke bare være i nærheten av festivalinngangen, men også nært matboder, noe som vil lønne seg når du er sent ute til en konsert.

Rydd opp etter deg både underveis i festivalen og når du skal reise hjem. Du har ikke lyst til å tiltrekke deg uvelkomne dyr og småkryp, og du vil ikke forsøple den fine naturen!

SpongeBob SquarePants cleaning nickelodeon spongebob squidward

4. FESTIVAL SURVIVAL KIT

VI har laget en liste med de aller viktigste tingene du må huske i bagasjen. Lag likevel din egen pakkeliste, og koordiner med de du reiser med om hvem som tar med hva.

Huskeregler:

  1. Pakk lett og praktisk – hårføneren kan ligge hjemme.
  2. Pakk i ryggsekk fremfor bæreposer.
  3. Ikke pakk med deg dine mest verdifulle gjenstander!

Pakkeliste: