Musikk

Jean-Michel Jarre til Oslo Spektrum 28. oktober!

Den franske elektroniske legenden Jean-Michel Jarre kommer endelig tilbake til Norge. Fredag 28. Oktober blir den 67 år gamle musikeren og komponisten å se i Oslo Spektrum. Billetter går i salg onsdag 16. mars kl 09:00.

Jarre blir omtalt som en pionér innen elektronisk musikk. Til tross for at hans album Oxygéne (1976), som var en av hans første utgivelser, i starten viste seg å skulle være svært vanskelig å selge, har det i senere tid blitt tidenes bestselgende franske album og en milepæl i elektronisk musikkhistorie. Jarre har siden gitt ut snart 20 album. I 2015 gav han ut albumet Electronica 1: The Time Machine, og i år forventes oppfølgeren Electronica 2: The Heart of Noise.

Jarre er kanskje aller mest kjent for sine enorme utendørsshow. I 1979 holdt han konsert for et rekordstort publikum på 1 million mennesker – en rekord han senere selv har slått hele 3 ganger. Han spilte for over 3,5 millioner tilskuere under Moskvas 850 års jubileum. Jean-Michel Jarre er en av grunnene til at vi i dag forbinder elektroniske konserter med avanserte lysshow og spennende speaialeffekter.

Du kan se hele showet fra Moskva her.

https://www.youtube.com/watch?v=nCVerfZVeJ4

Billettsalget starter onsdag 16. mars kl 09:00