Teater

Doktor Faustus for første gang i Norge

En actionfylt og moderne forestilling på et uvanlig sted! Opplev Faustus i ny drakt på Deichmanske hovedbibliotek. Premiere 17. oktober!

Kjøp billett

Christopher Marlowe’s Doktor Faustus har aldri blitt satt opp på profesjonelt nivå i Norge. Dette blir en innovativ og stedsspesifikk oppsetning der biblioteket vil bli en stor del av scenen.

Doktor Faustus oppnår berømmelse innen medisin, jus og teologi, men han kjeder seg og søker enda mer suksess. Han maner frem demonen Mephistoteles og selger sin sjel i bytte mot 24 år med ubegrenset makt, kunnskap og rikdom. Kontrakten underskrives i blod. Nyt historien om Faustus i en høyborg for kunnskap – biblioteket. Hvem har sagt at teater må foregå på en vanlig teaterscene?

Produsent i CreationOslo, David Parrish, har satt opp en rekke suksessfulle stedspesifikke forestillinger i England tidligere, både på en bilfabrikk, i en bokhandel og i et tidligere fengsel. Denne gangen er det Oslo og Deichmanske hovedbibliotek som blir lekeplassen for det enestående stykket om Faustus.

I hovedrollen som Doktor Faustus har vi Heddapris-vinner Torbjørn Eriksen. Med seg har han blant annet skuespillerne Ulla Marie Broch og Karin Klouman.

Sammen med et internasjonalt team av prisbelønnede kunstnere vil teaterstykket Doktor Faustus bli en helt unik opplevelse.

Sikre deg billetter til en av forestillingene !