Festival

10 ting du MÅ ha med på festival

Lengter du etter sol, varme, god stemning og fest med gode venner? Frykt ikke! Sommeren nærmer seg - og det betyr festivaltid!

Sommeren byr på en hel haug av morsomme festivaler. På Palmesus kan du få med deg palmer, sol, varme og sydenstemning, mens på Vinjerock får du kombinere topptur og musikk. Med andre ord; det finnes en festival for hver personlighet.

Selv om det finnes mange forskjellige festivaler med mange forskjellige konsepter er det likevel noe som alltid er likt, og det er pakkelisten. Etter å ha besøkt en hel haug av festivaler rundt om i landet, og opparbeidet oss såkalt «pondus» innen festivalfeltet, har vi funnet ut hva man alltid MÅ ha med seg – enten man hopper opp og ned til Steve Aoki i Kristiansand, eller nyter Sondre Justad på en topp i Nord-Norge.

Så her er altså listen med ting du bare MÅ huske på festival.

10 ting du MÅ ha med på festival!

Powerbank

Er det egentlig noe som er mer irriterende enn en utladet mobiltelefon når klokken nærmer seg midnatt og alle vennene dine har forsvunnet fra deg? Nei, akkurat! En powerbank kan redde deg fra en del kjipe situasjoner, og er uten tvil noe av det viktigste du har med deg på festival. Jeg tror vi går så langt som å si at det kan utgjøre forskjellen mellom liv og død.

Engangskamera

Et engangskamera er perfekt å ha med seg på festival. I tillegg til at den ikke trenger strøm (les punkt over) tar den som oftest kjempegode bilder. Bildene får man både digitalt og printet ut, og vil være perfekte minner når høsten og vinteren kommer smygende.

Fannypack

Fannypack, bedre kjent som rumpetaske, har vært populært på festival de siste årene. Ikke bare ser man hip ut, men den er også meget praktisk. Der sekk blir litt for mye er fannypacken helt perfekt for å oppbevare alt du skal ha med deg. Praktisk og trendy. Kan det bli bedre?

Solbriller

Solbriller er helt essensielt. Selvfølgelig er det praktisk, men man må ikke glemme at solbriller også kan gjøre at du skiller deg ut i mengden. Finn et par gamle retrosolbriller hjemme i skuffen til mor eller far, og bruk festivalene til å leke deg med stiler og klær du ellers ikke ville brukt. Her er alt lov, og solbriller kan være med på å gjøre den siste, lille forskjellen. Også er det jo digg å ikke få solen i øynene.

Ørepropper

Tro meg, men man kan faktisk bli lei av all musikken. Etter timelange konserter med volum man ellers ikke er vant til er det lett å glemme å ta vare på hørselen. Vi har vært på festival, og stått veldig nærme scenen uten propper. Det er ikke noe jeg misunner min verste fiende. I tillegg til å utsette ørene dine for hørselskade kan man også forårsake kortvarige skader og piping som plager én grenseløst. Ta vare på hørselen – og ta med gode ørepropper. Er du ekstra lur kjøper du ørepropper med snor, så kan du bare ha de rundt halsen når du ikke bruker de.

Gode sko

Dette punktet er ekstremt viktig å følge. Gode sko er uten tvil et av de viktigste du bør ha på festival. Man tenker muligens at det blir en del sitting, avslapning og rolige timer, men tro meg, festival er mer slitsomt enn man tror. Et festivalområde er stort, og man glemmer ofte at man skal gå til og fra festivalen, hente bånd i billettboden, gå til de forskjellige scenene, og hente drikke i baren. Det kommer til å bli lange dager med mye gåing. Husk gode sko. Du går mer enn du tror.

Regnponcho

Du vet aldri når det kommer til å regne. Norge er ikke akkurat kjent for sitt stabile vær, og med mindre du vet at det blir strålende sol hele dagen, kan det være lurt å ta med seg en regnponcho i rumpetasken. Den tar ikke så mye plass som en vanlig regnjakke, kan fint brukes om igjen, og er god og romslig. Perfekt for festival!

Solkrem

Selv om Norge har en del ustødig vær er det likevel et par lysglimt med sol innimellom. Solkrem kan redde deg når det står på som mest, og er helt essensiell når du skal være ute i mange timer. Husk også at man kan bli solbrent selv om det er overskyet, og at solbrenthet er alltid vondere enn man husker. Smør deg nok og i tide.

Minivifte

Sammen med regnponcho og solkrem kommer selvfølgelig miniviften. En kjekk, liten sak som er perfekt for å kjøle seg ned. Er du lur kjøper du minivifte med en vannbeholder, så kan du kjøle deg ned med både vind og vann. I tillegg får den plass i rumpetasken.

Penger

Helt til slutt finner vi kanskje noe av det viktigste. Penger. Det går alltid mer penger på festival enn man tror, og pengene flyr ofte vekk når man plutselig skal ha mat, drikke, bussbillett, merch, klær, solbriller og alt annet man føler man trenger å ha med. Et smart tips kan være å planlegge, budsjettere og faktisk tenke over hvilke kostnader som kommer. Det vil gjøre det lettere å planlegge, og man unngår spontane kjøp. Et annet smart triks for å spare penger kan være å kjøpe opp engangskamera, minivifte, poncho, engangskamera og andre småting fra eBay eller andre billige nettbutikker. Det vil spare deg for masse penger.

Det var de 10 tingene vi mener er helt sentrale å ha med når du skal på festival. MEN det aller, aller viktigste er å ha med GOD STEMNING! Kos deg – og nyt! God festival!