Uncategorised

Father John Misty til Sentrum Scene

Publikumsfavoritten Father John Misty er tilbake med sin første plate og turné på fire år, og tar naturligvis turen forbi Sentrum Scene 25. februar, 2023!

Billetter i salg fredag 8. april kl 10.00

Altmuligmannen og provokatøren J. Tillman aka Father John Misty har vært trommis i Fleet Foxes, samarbeidet med Beyoncé og har en rekke kritikerroste plater på nakken. Andrealbumet “I Love You, Honeybear”(2015), som Aftenposten i sin tid kalte årets beste plate, satte for alvor den umiskjennelig røsten på kartet med sin usedvanlige cocktail av croonende kjærlighetslåter og svartsynt humor.

Tillmanns emosjonelle spekter som artist og lyriker svinger ofte og storslått mellom romantikk, melankoli og fremtidspessimisme, og han opererer et sted mellom barokkpop, big band og ballade – alltid med en fot i amerikansk folkrocktradisjon.

Låtskrivingen er en stor del av Father John Misty som fenomen, kjent for sine betroende, nærmest strøm-av-bevissthet-aktige og ikke minst visjonære tekster som rører ved alt fra politikk og religion til sex og avhengighet. Platene “Pure Comedy”(2017) og “God’s Favourite Customer”(2018) preker et tydeligere budskap med en stadig skarpere penn – han en trubadur for vår tid. Sangfuglen synger om tingenes tilstand med gedigen inderlighet, noe som kombinert med en teatralsk tilstedeværelse har gjort ham til en fast figur og favoritt på samtlige Late Night Shows i hjemlandet USA. Opptredenen på Saturday Night Live i kjølvannet av “Pure Comedy” er i dag legendarisk å regne.

For hver plate blir de musikalske gestene større og større, med strykere og blåserrekker. I april vender han tilbake med det neste kapittelet i sagaen Father John Misty med albumet “Chloë and the Next 20th Century” – og en turné som tar veien forbi Oslo.

Hans tidligere konserter i Norge har henrykt både anmeldere og publikum med en uforglemmelig musikalitet og karisma.

… bevæpnet med voldsom sjarm og tilstedeværelse blir Father John Misty en av Øyafestivalens absolutte vinnere.” P3 (Øyafestivalen, 6/6)

Et show med Josh Tillman er med andre ord fremdeles en herlig affære som er relativt unik.” Musikknyheter (Sentrum Scene, 8/10)

“​​Hypnotiserende Tillmann…Dette er dramatikk og intensitet på høyeste nivå.” Musikknyheter (Piknik i Parken, 8/10)

Father John Misty tok fullstendig eierskap over scenen i går kveld” Gaffa (Piknik i Parken, 6/6)

Det finnes rett og slett ingen som Father John Misty med sin sjeldne og uimotståelige storslagenhet. Bli med når han fyller Sentrum Scene 25. februar med sin storslåtte lyd og minst like store stemme!

Billetter i salg fredag 8. april kl. 10.00