Sport

16. mai – fotballens festdag!

16. mai har lange tradisjoner som norsk fotballs største festdag. Tribunene fylles og pølsene flyr ut av kioskene. Er det en dag i løpet av året man skal oppleve Tippeligaen, så er det denne. 

Foto: digitalsport.no

Årets 16. mai-runde byr på mange publikumsvennlige oppgjør.

Kl. 15.30: Vålerenga – Mjøndalen
Kl. 15.30: Bodø/Glimt – Tromsø
Kl. 18.00: Rosenborg – Sandefjord
Kl. 18.00: Odd – Haugesund
Kl. 18.00: Molde – Stabæk
Kl. 18.00: Strømsgodset – Aalesund
Kl. 18.00: Sarpsborg 08 – Lillestrøm
Kl. 19.00: Viking – Start

Vi har tatt en nærmere titt på tre av oppgjørene:

https://www.youtube.com/watch?v=fnZ4XOCwuKk

Kl. 15.30: Vålerenga – Mjøndalen
Oslos stolthet tar i mot nyopprykkede Mjøndalen fra Nedre Eiker. Poengfangsten har vært over all forventning så langt for bruntrøyene, med 3-2 seieren over RBK som et absolutt høydepunkt. Man kan være helt sikker på at Vegard Hansens menn alltid gir flat pedal og kjemper hver duell som om det skulle være den siste.

Vålerenga innledet sesongen veldig bra, til tross for et par feilskjær både i serie og cup. Rekdals gutter er garantert supertente foran dette oppgjøret på hjemmebane og vil gjøre alt for å gi egne supportere valuta for pengene. Det er med andre ord duket for et tett oppgjør på Ullevaal med to lag som kommer fra gode opplevelser med henholdsvis seier over Rosenborg og Tromsø.

Dette lukter mange mål – ta turen!

Billetter finner du her

https://www.youtube.com/watch?v=tmrznB__-YQ

Kl. 18.00: Rosenborg – Sandefjord

RBKs sesongåpning har vært formidabel, og laget har pekt seg ut som kanskje den aller heteste gullkandidaten ved siden av Molde. Kåre Ingebrigtsens menn er i superform og har så langt feid unna det meste som har vært av motstand, med unntak av et arbeidsuhell mot Mjøndalen i forrige runde. Det snakkes forsiktig i Trondheims gater om at Rosenborg er blitt til å kjenne igjen fra glansdagene med attraktiv og angrepsvillig fotball. Motstander Sandefjord vil med andre ord får en formidabel utfordring foran et fullsatt Lerkendal. Følg RBKs vei mot gullet på 16. mai!

Kampen er utsolgt. Billetter til RBKs øvrige kamper finner du her

https://www.youtube.com/watch?v=m-kk9dzlgkI

Kl. 18.00: Sarpsborg 08 – Lillestrøm

Sarpsborg 08 har overrasket alle, kanskje med unntak av seg selv, i sesonginnledningen. Lagets nye hovedtrener Geir Bakke har virkelig fått sving på sakene, og de blå fra Østfold snuser på topp 3. Tidenes serieåpning på øverste nivå for særpingene med andre ord. Spesielt har forsvarspillet imponert, laget har sluppet inn nest færrest mål i årets tippeliga. Vil den gode trenden fortsette på hjemmebane mot et poenghungrig Lillestrøm? De gule er nok veldig innstilt på å få med seg noe fra dette oppgjøret. Dette blir spennende!

Billetter finner du her

https://www.youtube.com/watch?v=qImWW-Yhsew

Kom i skikkelig stemning dagen for dagen og besøk en tippeligaarena nær deg!