Nyheter

Vi feirer kvinnedagen!

I anledning 8. mars anbefaler vi sangere og artister som snart tar turen til scener rundt om i landet! Dagen er dedikert til tiår med kamp for rettigheter og en aktiv og likeverdig rolle til kvinner i dagens samfunn. Det er fortsatt mange mål som skal nås bl.a. eliminering av diskriminering og vold som kvinner fortsetter å lide av i hele verden (mål 5 i FNs 2030-agenda).

8. mars er også en mulighet til å feire kvinnene som har formet musikkhistorien. Det er flere artister som har lånt sine stemmer til forsvar og støtte for kvinner. Alt fra selvtillit (Aretha Franklin til Alicia Keys og Beyoncé), kjønnsstereotypier (Cyndi Lauper til Pink), seksuell frigjøring (Madonna til Rihanna), fordømmelse av seksuelle overgrep (Alanis Morissette til Lady Gaga) og sexisme og dobbeltmoral (Queen Latifah til Taylor Swift). Listen er lang.

I år kan du oppleve storheter som Gabrielle, Veronica Maggio, Astrid S, Sigrid og girl in red på norske scener, men vi slår også et slag for fremadstormende artister som er med på å rive ned murer og vise styrke i 2022, og som du kanskje ikke har hørt om før.

Little Simz (UK)

Øyafestivalen | 13. august
Rockefeller | 18. desember

Allerede et ikon som lager banebrytende og innovativ hip-hop. Hennes siste mesterverk «Sometimes I might be an introvert» er et sammensatt og dynamisk epos som ikke ligner på noe annet. Ambisiøst og grensesprengende. En sammensatt godtepose og med en unik og sterk flow. Vi gleder oss enormt til å oppleve klassikere som «Woman» og «Introvert».

Sigrid

Oslo Spektrum | 6. mai
OverOslo | 18. juni
Palmesus | 1.-2. juli
Slottsfjell | 13.-14. juli

Hva mer kan sies om Norges ukronede pop-prinsesse? Det er obligatorisk oppmøte i Oslo Spektrum når Sigrid endelig tar steget opp og skal fylle Oslos storstue. Vi gleder oss til å danse og synge med på massive hits som Mirror, Strangers og Don´t kill my vibe. Sigrid kommer til å sette fyr på Oslo Spektrum.

Mimi Webb (UK)

Parkteatret | 23. mai

Det har vært mye snakk om Mimi Webb sin kraftfulle stemme i 2021. Den låter storslagent og fortryllende med rolige nikk mot storheter som Adele og Amy Winehouse. Vi snakker om en stjerne som allerede fyller arenaer rundt om i verden, og nå kan du oppleve denne fantastiske artisten på intime Parkteatret.

Princess Nokia (US)

Bergenfest | 15. juni
Øyafestivalen | 10. August

Ikonet Destiny Frasqueri aka Princess Nokia er en aktivist, MC, låtskriver, grunder, skuespiller og stil-ikon. Hun er selve definisjonen på at det ekte og originale fra en kunstner gir uante muligheter og hun har rukket å bli en sterk stemme i dagens samfunn.

Molly Sandén

Rockefeller | 16. Mars

En av Sveriges aller største og beste stemmer kommer til Rockefeller med det sterke albumet «Dom Ska Veta» i bagasjen. En oppvisning i behersket sårbarhet og knivskarpe og fengslende popmelodier. Hør bare på tittelsporet som tar for seg Sandéns reise fra ung og usikker tenåring med omfattende kroppshets og frem til i dag som en av Sveriges største. Sterkt og nakent.

Liv Warfield

Cosmopolite | 12. Mars

Det blir en opplevelse av de sjeldne når suverene Liv Warfield gjør intimkonsert på Cosmopolite i Oslo. Ofte beskrevet som en heftig kombinasjon av Sadé, Tina Turner og James Brown, men først og fremst står Liv solid på egne ben og skaper et fyrrig soul/funk-fyrverkeri. Kraftfull stemme og tilstedeværelse.

Eivør

Rockefeller | 20. Mars

Storslagen færøysk elektropop som berør alle strenger. En nærmest magisk stemme som beskrives perfekt med en av hennes mest kjente låter «Trøllabundin». Eivør Pálsdóttir trekker inn det færøyske i lydbildet og vever et sterkt nordisk lydbilde som heller i retning mot både Wardruna og Kate Bush. Vakkert og vilt som naturen på Færøyene.

Myra

Parkteatret | 18 + 19. mars
NEON Festival | 11. juni
Øyafestivalen | 11. august

Myra har i løpet av kort tid gjort en kometkarriere i Norge og rukket å begeistre hele det norske folk på Hver Gang Vi Møtes med sin fantastiske utstråling og sterke historie om reisen fra Sierra Leone til Bergen. En fantastisk stemme og artist med en helt unik låt-teft.

girl in red

Bergenfest | 17. juni
Øyafestivalen | 11. august

Vi lar oss forhekse av girl in red sitt univers igjen og igjen, og vi er om mulig enda mer betatt av musikken i 2022. Bergenfest og Øyafestivalen er heldige som får besøk av Norges nye superstjerne! Marie Ulven Ringheim har rukket å bli en fabelaktig live-artist og ga ut et helt nydelig debutalbum i fjor som vi nå endelig får oppleve live.