Nyheter

Oslo Nye lanserer våren 2017

OSLO NYE | VÅREN 2017

BILLETTER TIL OSLO NYE


Oslo Nye – Våren 2017

Torsdag 27. oktober lanserte Oslo Nye Teater programmet for våren 2017. Variasjonen er stor og kvaliteten høy – med alt fra Terje Sporsems stand up-show Religion, musikalen Cabaret, komedien Hvem har æren? til dukketeateret Bukkene bruse på badeland og mye mer.

Her kan du lese litt om alle showene som ble lansert

CABARETCabaret - Oslo Nye

– en musikal av Joe Masteroff

Musikalen Cabaret er med sin sensualitet, musikalske kraft og begjær en kjærlighetserklæring og hyllest til mangfold og livsglede. Mot et dystert bakteppe fra 1930-tallets Berlin med nazismen i fremmarsj, ­utspiller handlingen seg i miljøet rundt cabaretscenen Kit Kat Klubb. Med klassikere som Willkommen, Mein Herr, Cabaret og mange fler har den ­prisbelønte musikalen fra 1966 erobret scener verden over.

Premiere Oslo Nye Hovedscenen 9. februar 2017


TERJE SPORSEM – RELIGIONTerje Sporsem - Religion

–  et stand up-show presentert av iStage Entertainment AS

Komiker Terje Sporsem tar for seg et av de mest ømfintlige, altoppslukende, politiske, personlige og morsomste temaene å spøke med, religion. Hva får en gjeng trøndere til å konvertere til islam og reise til Syria for å kjempe med IS? Hvorfor protesterte ingen da Abraham ville omskjære alle? Var Moses helt tilregnelig? Og hvorfor ønsket ikke Mohammed å bli avbildet?

På sin særegne og humoristiske måte tar Terje Sporsem for seg de store spørsmålene når han harselerer med temaet mange kvier seg for.

Urpremiere Oslo Nye Centralteatret 26. januar 2017


HVEM HAR ÆREN?Hvem har æren? - Oslo Nye

– en komedie om æresdrap

To opphissede fedre har innkalt til familieråd. Familien har blitt vanæret. Den enes datter har vært utro mot den andres sønn og stukket av med sin elsker. Hun må dø for å gjenopprette familiens ære, men hvem er mann nok til å skyte henne?

Hvem har æren? er en svart komedie om et tabubelagt emne, skrevet av syriske Ibrahim Amir. Modig setter forfatteren fingeren på et prekært tema og utleverer idealer om ære og mandighet.

Norgespremiere Oslo Nye Centralteatret 23. februar 2017


FØRSTEREISFørstereis - Oslo Nye

med Helge Jordal

Førstereis har blitt omtalt som «en strålende ­teateropplevelse» og «en eventyrlig seilas» etter ­urpremieren på Den Nationale Scene i 2011. Nå legger Helge Jordal ut på sin tredje turne med stykket om den misbrukte «tyskerungen» Martin, som rømmer til sjøs fra et guttehjem i Bergen i 1959, 15 år gammel. Morten Lorentzens historie om den norske sjømann – i Lasse Kolsruds regi – har fenget teaterpublikum over hele landet – over all ­forventning.

Spilles på Oslo Nye Centralteatret fra 16. mai 2017


BUKKENE BRUSE PÅ BADELANDBukkene Bruse på badeland - Oslo Nye

av Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund

Bukkene har latt seg friste til lek i det våte element og har det strålende på Badeland inntil det bøllete trollet møter opp. Da må den største bukken Bruse ta tak. Bukkene Bruse på Badeland – basert på den velkjente barneboken ved samme navn – ble en stor suksess etter premieren i 2015. I januar er den tilbake!

Oslo Nye Trikkestallen fra 23. januar 2017


1950 – SPIONEN1950 Spionen - Oslo Nye

Av og med Statsteatret

Vi vil undersøke om Gerhardsen-perioden var like rosenrød som historiebøkene legger opp til. Og; er det virkelig en periode å ønske seg tilbake til?
Dette er historien om Ronald og Maren Olsen. Født 1925 og 1929. Han, spikerverksarbeider, hun hjemmeværende. Det hun ikke vet er at mannen egentlig arbeider i avlytningstjenesten. Store deler av materialet vil bli hentet fra Lundkommisjonen.

Statsteatret skal lage ti forestillinger om vesentlige historiske knutepunkt i Norge mellom årene 1066-2066. Dette er kapittel syv.

Oslo-premiere i Oslo Nye Trikkestallen 19. april 2017


VARIG VINDVarig Vind - Oslo Nye

– “Om han er borte, så lever’n lell”
Av og med Lars Klevstrand

I Varig vind åpner Lars Klevstrand opp for det rike vise- og tekstmaterialet som den ruvende «høvdingen» Erik Bye etterlot seg. Om Wergeland skrev Bye: “Han ble for landets liv en varig vind”. Det kan man også trygt si om Bye. Erik Byes første visebok ble Klevstrands “bibel”, og ga retning for hans yrkesvalg og åpnet døren til et univers av nyskrevne norske viser.

I Varig vind gir Lars Klevstrand et tverrsnitt av det rike stoffet sangeren, journalisten og TV-personligheten Erik Bye etterlot seg, fra Anna Lovinda til Drøm.

Premiere 7. februar 2017 i Oslo Nye Teaterkjeller’n


Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans
I samarbeid med Riksteatret.

Forestillingen om den lille muldvarpen som intetanende stikker snuten opp fra hulen og får en bæsj i hodet – basert på Werner Holzwarths populære barnebok – har i flere omganger fylt Trikkestallen med publikum. Gjennom morsomme scener fortelles en drivende, humoristisk og informativ historie for de minste. I mai er den endelig tilbake i Trikkestallen – til stor glede for de små.

Nypremiere 30. mai 2017 i Oslo Nye Trikkestallen