Nyheter

Jamie XX til PiPfest 2022

Den London-baserte produsenten og DJ-en Jamie xx er for mange selve definisjonen av sent 2000-tall, både med bandet The XX og som soloartist. Nå annonseres det at ‘ravenostalgikeren’ tar med seg sin karakteristiske vri på house, samplebasert elektronika og britisk klubbmusikk til Sofienbergparken, og headliner PiPfest 2022!

De fleste ble kjent med James Thomas Smith, alias Jamie xx, som produsent og drivkraft bak alternativsensasjonen The XX, som bergtok en en hel generasjon indiehoder med sin minimalistiske og mørke pop på sent 2000-tall.

Etter en rekke sagnomsuste DJ-sets, såkalte boiler rooms og remixer, lanserte Jamie xx en solokarriere til strålende mottakelse – og kan i dag vise til både flere hundre millioner streams og en unik posisjon blant musikerkritikere og artistkollegaer.

Den prisvinnende DJ-en har samarbeidet med artister og band som Drake, Florence + The machine, Tyler The Creator, Radiohead, Young Thug og Adele. For sitt debutalbum fra 2015, In Colour, med hits som Loud Places, I Know There’s Gonna Be (Good Times) ft. Young Thug and Popcaan og All Under One Roof Raving ble Jamie XX nominert til både Grammy og Mercury Awards.

Nå har du mulighet til å oppleve Jamie XX når han kommer til PiPfest 2022 i Oslo