Nyheter

Skal du på konsert? Vær beredt!

Du har endelig fått tak i billetter til drømmekonserten – nå er det bare å vente i spenning. I mellomtiden kan du kose deg med disse tipsene på hvordan du best mulig kan forberede deg til konserten.

En måned før

1. LAG BUDSJETT

https://media.giphy.com/media/fLMglmaD0aBcQ/giphy.gif

Det kan fort komme flere uforventede utgifter – mat, drikke, buss, bandets T-skjorte på konserten, et nytt konsertantrekk. Det kan være lurt å planlegge hvor mye du har tenkt å bruke en stund i forveien, så du kan kose deg på konserten uten noen bekymringer.

2. HØR PÅ SANGER

dancing reactions niall horan singing silly

Når man er på konsert, er det ingenting som er bedre enn å synge og danse med til dine favorittlåter sammen med artisten og alle de andre fansene. Øv på sangtekstene i bilen, i dusjen og på vei til skolen i god tid i forveien!

singing album geek the league singing in the shower

3. PLANLEGG ANTREKKET

Syfy magicians the magicians eliot nothing to wear

En konsert er den perfekte tid for å vise frem den gode klessmaken din. Skal du være kul eller søt? Eller skal du kanskje kle deg litt crazy for å skille deg ut i mengden? Planlegg antrekket allerede nå, så unngår du den typiske ”kleskrisen” på den store dagen.

4. DEL MED VENNE DINE

television iphone phone share honey boo boo

Vis at du gleder deg på sosiale medier – det er en perfekt måte å se om noen andre du kjenner også skal på konserten! Ofte er det også laget et arrangement for konserten på Facebook som du kan trykke «delta» på. Du kan også følge artisten og konsertarenaen på sosiale medier – da går du ikke glipp av nyheter og ny musikk!

OBS. IKKE legg ut bilder av billettene dine på nettet. Hvis du likevel gjør det – husk å skjule strekkoden. Da unngår du at noen bruker din unike kode til å stjele plassen din.

En uke før

5. DOBBELTSJEKK AT ALT ER KLART

ticket

Enten du har fått billettene tilsendt i posten, printet dem ut eller om du har de lagret på ticketmaster-appen eller mail, vær sikker på at du har dem liggende klar.

Les mer om mobilbillett og eBillett her.

6. PLANLEGG REISERUTE

map

Få bort stresset og forvirringen av å komme deg til konsertarenaen ved å kartlegge akkurat når og hvordan du skal komme deg til dit. Det kan særlig være forvirrende å finne veien dersom reiser til en ukjent by for å oppleve konserten. Ved store konserter anbefales det å bruke kollektiv transport. Ved noen anledninger er det satt opp egne busser som kjører deg direkte til konserten. Dette kan være lurt å sjekke ut på forhånd!

Husk – det er bedre å tidlig ute enn å gå glipp av noe!

7. BEKREFT STARTTIDSPUNKT

ready start lets go lets get ready to rumble it's time

Hvis du skal på konserten sammen med venner, vær sikker på at alle er klar over konsertens tider. Sjekk informasjonen på billetten eller internett om når dørene åpner og når oppvarmingsbandet starter. Samkjør med vennene dine, og finn ut når dere skal dra.

8. RESERVER MIDDAG

Yosub food real housewives hungry breakfast

Mye dansing og jubel vil til slutt gjøre deg sulten. Unn deg selv noe ekstra på den store konsertdagen, og reserver bord på en fin restaurant enten før eller etter konserten.

9. LAG HUSKELISTE

remember drunk will smith hancock forgetful

Hva skal du ha med deg? Det er fort at man glemmer de viktigste tingene. Lag derfor en liten huskeliste i forveien, så er du sikker på at du har alt du trenger med deg. Alle konserter har forskjellige regler, så undersøk hvilke som gjelder for ditt konsertsted i god tid i forveien. Ikke glem:

Skal du på en utendørs konsert eller festival? Da kan det være lurt å ta med:

  • solkrem
  • solbriller
  • hatt

Konsertdagen

10. SPIS GODT

dinner time college

Det verste er å være sulten på konsert. Pass på å holde energien oppe og start dagen med en god frokost og en sunn lunsj. Har du husket middagsreservasjonen?

11. DRIKK MASSE VANN

drinking cat water

Drikk masse vann før, under og etter konserten. Da kan du være sikker på at du ikke besvimer midt under favorittsangen.

12. GJØR KLAR MOBILEN

https://media.giphy.com/media/ggWI9obaBa99K/giphy.gif

Lad mobilen, logg inn på sosiale medier, og om du har billett på mobil – gjør den klar FØR konserten. Man kan ikke alltid stole på at 4G funker som man vil.

13. VÆR DER I TIDE

NowThis robot wake up alarm clock simone giertz

Du vil ikke gå glipp av noe! Kom så tidlig som mulig. Da har du og vennene dine mulighet til å komme deg helt fram til scenen, uten å måtte presse dere gjennom et fullstappet publikum. Hvis du skal hente billettene på konserten, er det viktig å dobbeltsjekke når de skal hentes. Ofte trenger du ikke å vise mer enn ID eller betalingskortet, men sjekk dette på forhånd.

14. HA DET GØY

Fuller House happy excited best day netflix

Du er inne!!! Rock løs, syng med, og ta 1000 bilder som du kan dele på sosiale medier og stirre på i lang tid etter når du fremdeles oser av EKG (etter-konsert-glød).