Nyheter

Høstslipp fra Øyafestivalen

Etter gjenåpning og de første skikkelige konsertopplevelsene på lang, lang tid, er Øyafestivalen klare for å fylle på programmet for 2022. I dag slippes en strålende miks av nytt og etablert, av fjernt og nært.

Finn billetter

I denne herlige buketten finner du blant annet noen av de absolutte favorittene fra Bylarm: Metteson, Hannah Storm og Yard Act. Dette er Øyafestivalens første, av flere slipp utover høsten. På torsdag slippes blant annet nok en headliner 😱

Nesten 80% av ukespassene er solgt og det kan være lurt å bestemme seg tidlig, spesielt om man vil ha med seg hele Øya-opplevelsen.

Bli bedre kjent med artistene fra dagens slipp nedenfor 👇

DAGNY

Dagny Norvoll Sandvik fra Tromsø har de siste åra etablert seg som en av landets fremste popartister. Gjennombruddet kom i 2015 med låta Backbeat, som var starten på en rekke singler med imponerende streamingtall. Dagny er en solid liveartist og sterk låtskriver. Hun var i 2018 nominert til Spellemann for det sistnevnte. Samme år hadde hun en stor hit med Drink About, et samarbeid med Seeb. Somebody ble kåret til årets låt under P3 Gull og albumet Strangers/Lovers ble sluppet i to bolker i 2020, samme år som hun også ble den desidert mest spilte artisten på norsk radio.

Overall, Strangers/Lovers confirms Dagny as a true force to be reckoned with – a stellar record, consistent in its emphatic sound and almost entirely without fault.

The Line of Best Fit

METTESON

Det er forventet store ting av Metteson det kommende året, forventninger som bare ble styrket etter fantastiske konserter på by:Larm nylig. Den ferske singelen Under Your Shirt resulterte i TV-opptreden i beste sendetid, hos Lindmo på NRK. Bak artistnavnet finner man Sverre Breivik, som har vært å se som skuespiller på Den Nasjonale Scene i Bergen og Nationaltheatret i Oslo. Nå overbeviser han også med musikk, og vi tror Metteson vil ha et virkelig stort publikum allerede neste sommer.

Vi snakker storslåtte, bombastiske synthballader om hjerter i brann, preget av imponerende vokalprestasjoner som usjenert leker seg med ulike registere.

NRK P3

I forbindelse med konsertene på by:Larm mottok Metteson prisen Årets stjerneskudd. Dette sa juryen etter utdelingen: – Årets vinner kom tilsynelatende ut av intet og har prestert å gjøre seg bemerket under en pandemi, og når han nå endelig har stått på scenen og spilt live under by:Larm ser det ut som han aldri har gjort noe annet.

JARV IS… (UK)

Jarvis Cocker vil nok alltid være mest kjent som frontmann i Pulp, bandet som besøkte Øya i 2011. Siden 2017 har han holdt på med sitt nye band JARV IS…, som slapp albumet Beyond the Pale i 2020. Flere musikkmedier har slått fast at Cocker er tilbake i storform med JARV IS…

..Beyond The Pale is a cracking addition to the Cocker canon, bursting with that Pulp knack for nerdy melodrama and primed for the dancefloor.

NME

Bandet sier selv at de hovedsakelig er et liveband, noe som bør glede alle med sans for Cockers særegne entertainerstil.

TØYEN HOLDING

Tøyen Holding ga i februar 2020 ut andrealbumet, ganske enkelt kalt Tøyen Holding 2. Bak navnet finner vi duoen Fredfades og Mest Seff. De platedebuterte i 2017, med ei skive som er full av beats gjort på gamlemåten, uten å låte gammeldags. Tekstene leveres med en stor porsjon humor. Det nye albumet er av dem selv beskrevet som «mer minimalistisk, mystisk og intelligent».

Alltid aktive Fredfades er kjent som DJ, produsent og platesamler. Han har samarbeidet med Ivan Ave, Charlotte Dos Santos og vært involvert i ulike Mutual Intentions-prosjekter. Hans sans for soul og jazz skinner også igjennom i musikken til Tøyen Holding. De har så langt gjort noen få konserter i de største norske byene, kvelder folk fortsatt snakker om med hektisk entusiasme. I år imponerte de under konsertserien Øya Presenterer. I 2022 får du oppleve dem i fullformat-Øya.

The GOOD THE BAD AND THE ZUGLY

Kvelertak, The Abusers, Kosmik Boogie Tribe, Silver, Happy Dagger, Wonderfools, The Devil and the Almighty Blues… Dette er bare et forsøk på en kort oppsummering av hva disse fem fyrene ellers har drevet med. Som The Good the Bad and the Zugly har de gitt ut fire album og en samler med låter fra diverse singler. De mottok Spellemann for Misanthropical House (2018). Tidlig i 2020 kom den knallsterke oppfølgeren Algorithm & Blues.

…akkurat som når de synger om børst og rock n’ roll pakker de heller ikke inn politiske meninger eller bransjeskepsis på noe som helst vis, men skrur dem like hardt som musikken i seg selv på et album som er totalt blottet for dødpunkte

Dagsavisen

Hadeland-bandet bygger videre på amerikansk og norsk pønkhistorie. De er et hektisk, eksplosivt og energisk og helt herlig liveband vi aldri kommer til å gå lei. 

MOLCHAT DOMA (BY)

Det hviterussiske bandet Molchat Doma lager musikk som er mørk, men dansbar. De tidlige utgivelsene deres er svært ettertraktet. I 2020 signerte de med det kredible amerikanske selskapet Sacred Bones (David Lynch, Pharmakon, Thou, jenny Hval, The Men og flere) og ga ut albumet Monument. 

I Molchat Domas låter hører man både klassisk britisk post-punk,, synth og inspirasjon fra musikken som ble laga i Sovjet før jernteppet falt. De spiller stappfulle klubber over stadig større deler av Europa og konserten de skal gjøre på Blå i november er forlengst utsolgt. 

BEABADOOBEE (UK)

Beabadoobee er en av Storbritannias mest lovende, unge singer/songwritere. Hun debuterte for noen år siden med låta Coffee, kort tid etter at hun hadde begynt å spille gitar. Låtene hennes beveger seg i et landskap mellom indierock og soveromspop.

The journey from bedroom-pop hero to bonafide rock star is completed in bruising fashion on the Londoner’s stunning debut album of anthemic slacker rock.

NME

I 2020 fikk hun Under The Radar-prisen under NME Awards. Noen måneder seinere kom debutalbumet Fake It Flowers, som gikk inn på topp ti i UK!

COMBOS

Combos har på få år gjort seg godt bemerket som lovende nykommer på den norske musikkscenen. De har høstet lovord for debutalbumet Steelo (2020) og ikke minst for sine energiske og heftige liveopptredener på klubber. Før nedstenging rakk de blant annet å spille på Øyas kveld under by:Larm 2020. Nå er de klare for å sette opp farta igjen etter en altfor lang og ufrivillig pause.

HANNAH STORM

Hannah Storm er kanskje et nytt navn for mange, men hun har rukket å jobbe med stødige folk som Sondre Lerche og Mathias Tellez. Hun lager kvalitetspop inspirert av blant andre Susanne Sundfør, Frank Sinatra og Adele. Snart skal Norge få høre resultatene. Vi lot oss imponere av hennes opptreden under by:Larm nylig. Dagsavisen var like fornøyde og spådde raskt at Storm ville havne på Øya-programmet i 2022.

Hun har en praktfull stemme som står godt til det som kan kalles luksuspop. En sjanger som ikke nevnes så ofte, men må komme med i Spellemannprisen når Hannah Storm har slått gjennom.

Dagsavisen

YARD ACT (UK)

Yard Act fra Leeds spilte nylig i Oslo for første gang i forbindelse med by:Larm. De gir ut sitt første album januar 2022, på det velkjente selskapet Island og viser at det fortsatt gror godt i engelsk post-punk inspirert rock.

Yard Act formed just before the pandemic, were signed during lockdown and have played only a handful of gigs. Yet already the Leeds post-punk quartet are one of the most thrillingly insouciant bands in the UK.

The Times

Det er bare å glede seg til Yard Act går til angrep på Tøyenparken med sine rastløse og erkebritiske låter.

Sikre deg billetter til neste års festival i Tøyenparken