Nyheter

Highasakite med musikkvideo til Golden Ticket

Oppdatert 18. mai 2016

I februar ble det kjent at Highasakite gir ut sitt tredje album 20. mai i år, og i april fikk vi høre Camp Echos andre singel Golden Ticket. Albumets første singel Someone Who’ll Get It kom ut tidligere i år.

Camp Echo vil bli etterfølgeren av deres rekordbrytende andre album Silent Treatment fra 2014, som blant annet medførte en Spellemannspris for «årets popgruppe», og gav bandets vokalist og komponist Ingrid Helene Håvik en nominasjon i klassen tekstforfatter og komponist.

Ifølge Håvik vil Camp Echo inneholde svært få kjærlighetslåter, men derimot være fylt med låter som omhandler krig og global oppvarmning. Golden Ticket er et eksempel på dette.

Musikkvideoen til Golden Ticket hadde premiere i går – på fredag får vi høre hele albumet!

Highasakite - Golden Ticket

Til tross for Golden Tickets indie-pop sound, handler den om å rømme fra verdens tragedier og brutalitet. Teksten er inspirert av Gunvor Hofmos dikt etter andre verdenskrig Det er ingen hverdag mer. Dette skinner særlig igjen i låtens åpningstekst «God, if you’re still watching, there are no more happy days». Ingrid har forklart at Golden Ticket handler om å flykte både fra seg selv og omverden – den handler om et ønske om å komme seg bort.

Highasakite_-_Camp_Echo_-_packshot_-_1440x1440

Camp Echo

1. My Name Is Liar
2. Samurai Swords
3. Someone Who’ll Get It
4. My Mind Is A Bad Neighborhood
5. God Don’t Leave Me
6. I Am My Own Disease
7. Golden Ticket
8. Deep Sea Diver
9. Chernobyl
I tillegg til å skulle turnere rundtom Europa i sommer, vil Highasakite også opptre på Øyefestivalen, Bergenfest og Trollrock Beitostølen.