Nyheter

Bigbang feirer 30 år!

De fleste band som starter opp kommer aldri ut av kjelleren sin. Av de som gjør det har få suksess og veldig få opplever å få en #1 hit. Å ha stor suksess over mange år og lande flere hits underveis, det er like sjeldent som hønetenner. Derfor er det all grunn til å markere at Bigbang har eksistert i 30 år.

Finn billetter

Tygg litt på den, 30 år? Kom virkelig «Wild Bird» ut på nittitallet? Var Øystein Greni fortsatt i puberteten da han startet bandet? Svarene er ja og tja. Det tok noen år før det satt som det skulle, men fra albumet «Electric Psalmbook» i 1999 og ikke minst «Clouds Rolling By» i 2000 med signaturlåta «Girl in Oslo», har Bigbang levert en solid rekke med lovpriste album og hitlåter. Helt siden 90 tallet har bandet, i sine skiftende konstellasjoner, vært en del av selve fundament i norsk rock. Derfor må 30 år markeres, først og fremst ved å se fremover. Flere nye låter er på gang og vil dukke opp utover sommeren og høsten.

Et jubileum er også en anledning til å ta en titt bakover. Om du befinner deg i hovedstaden eller har muligheten til å ta turen så kan du også få oppleve noe helt spesielt. Gjennom fem kvelder, fra tirsdag 16. til og med lørdag 20. august, fremfører Bigbang fem, kanskje seks
av sine klassiske album i sin helhet live på Parkteatret i Oslo . Ikke bare dedikeres en hel kveld til Waxed, Electric Psalmbook, Clouds Rolling By, Frontside Rock ́n ́Roll og Poetic Terrorism, det skjer med den autentiske versjonen av Bigbang, med den besetningen som eksisterte da albumet ble spilt inn. Her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid for dette skjer ikke igjen.

Tirsdag 16. august
Waxed

Besetning: Øystein Greni, Erik Tresselt, Christer Engen

Onsdag 17. August
Electric Psalmbook

Besetning: Øystein Greni, Erik Tresselt, Martin Horntveth

Torsdag 18. august
Clouds Rolling By
Besetning: Øystein Greni, Nikolai Eilertsen, Karim Sayed, Olaf Olsen

Fredag 19. August
Frontside Rock ́n ́Roll 2002/Edendale 2009

Besetning: Øystein Greni, Nikolai Eilertsen, Olaf Olsen

Lørdag 20. august
Poetic Terrorism 2005
Besetning; Olaf Olsen, Erik Tresselt. Øystein Greni