Musikk

Röyksopp i Oslo Spektrum – fanmeldelse

Røyksopp leverte stort, mye og kompakt under lørdagens konsert i Oslo spektrum. Med åtte tusen gjester i salen, kunne ikke dette bli annet enn en KJEMPEFEST. Fra åpningen ”Skulls” til kveldens pangavslutning ”I had this thing” smalt det i veggene og jubelen runget i hele lokalet.

I begynnelsen var det overraskende lite bevegelse å se hos publikum. Dette kunne jo selvfølgelig skyldes et smekkfullt lokale. Allikevel rakk tanken knapt å slå meg, før hele spektrum hoppet med til dunkingen.

Röyksopp
Publikum danset i lyset av sylskarpe grønne lasere og massivt fyrverkeri.

Jenna Lee erstatter både Robyn, Karin Dreijer og Susanne Sundfør. Dama gjør en flott rolle som stand-in og det ser ikke ut til at publikum lot seg plage av at ikke de andre damene ikke tok turen. Jamie McDermott er også med gutta på scenen og leverer i blant annet ”Something In My Heart”.

Hurrastemningen kom for å bli da Brundtland og Berge spilte opp ”eple”. Deretter fikk publikum smake på to premierekutt. Første er det mektige lydsporet som gutta har laget til den kommende Star Wars filmen. Deretter kommer en ballade, hvor Lee i hvit kjole flyr over scenen. Gutta holdt det videre gående i et Oslo spektrum som ble forvandlet til et konfettimekka med låtene ”Controlled” og ”Do it again”.

Avslutningsvis, med en stemning som er på toppen smeller Röyksopp til med ”Poor Leeno” og ”I Had This Thing”, på dette tidspunktet er det ikke en sjel i salen som fortsatt sitter. Röyksopp har levert over all forventing og gutta viser at de fortsatt regjerer på toppen.

Synne Elise Solli Sanderud

Ønsker du å være fanmelder? Les mer her.