Musikk

Øyafestivalen bekrefter 2 nye artister til årets program!

Nå er det kun 1000 ukespass igjen til Øyafestivalen 2016, som avholdes i Tøyenparken fra 9. til 13. august! Til tross for at programmet fortsatt ikke er komplett, er det allerede bekreftet en mengde store artister til festivalen.

Kjøp ukespass til Øyafestivalen her

Øya bekreftet i dag hele to nye artister til sitt festivalprogram. Haim kommer tilbake til Øya for å sikre solid lørdagsstemning den siste dagen. I tillegg er den franske suksessen Christine & The Queens klare for onsdagen. Begge gir ut ny musikk før festivalen er i gang.

Se program for Øyafestivalen her

Haim lørdag 13. august

Kjøp lørdagsbillett til Øyafestivalen her

Pop-rock bandet Haim tok Øyafestivalen med storm allerede i 2013, og i år kommer de både ut med nytt album og tilbake til Øya. De tre søstrene debuterte med albumet Days Are Gone i 2013. Albumet landet på førsteplassen på den britiske salgslisten, og fikk i tillegg sterke topp ti-plasseringer i blant annet USA, Canada og Australia.

Haim henter inspirasjon fra både klassisk rock, kvalitetspop og moderne RnB. I tillegg til flere egne hits, har gruppen de siste årene samarbeidet med flere store artister. De har blant annet bidratt på radiohiten Pray To God med Calvin Harris, samt arbeidet med artister som M83, ASAP Rocky og Major Lazer.

Les mer om Haim her

Calvin Harris - Pray to God (Official Video) ft. HAIM

Christine & The Queens onsdag 10. august

Kjøp onsdagsbillett til Øyafestivalen her

Christine & The Queens utfordrer både sjangermessig båssetting og kjønnsroller. Uttrykket kan enkelt forklart kalles minimalistisk og sofistikert pop, inspirert av alt fra tradisjonelle viser til moderne hiphop. De har tatt hjemlandet Frankrike med storm, og gjør seg nå klare for å erobre verden. Det skal blant annet gjøres med større grad av engelske tekster og en betydelig internasjonal satsing. Med sterke innslag av dans og teater, er liveshowet noe for seg selv.

Christine & The Queens ga ut sin debut-EP i 2011, og har siden den gang varmet opp for blant andre Lykke Li og Marina & The Diamonds. I Frankrike har hun vunnet priser for både musikken og video. Debutalbumet Chaleur Humaine fra 2014 solgte også svært godt i hjemlandet og i Belgia.

Les mer om Christine & The Queens her

Lytt til singelen Christine her.

Christine and the Queens - Christine (Clip Officiel)

Nå kan vi ikke gjøre annet enn å glede oss til Øyafestivalen 2016, og vente i spenning på flere fantastiske slipp!