Musikk

Oslo Jazzfestival 2015 med fantastisk artistslipp!

Årets første artistslipp for Oslo Jazzfestival!

Fantastiske nyheter for alle jazzelskere! Oslo Jazzfestival har kommet med et fantastisk artistslipp. Hvert år i uke 33 arrangeres den ukelange festivalen med 60 – 70 konserter på 15 – 18 spillesteder i Oslo sentrum. I år er de klare igjen med en flott artist line-up. Jason Moran, Sheila Jordan, Marius Neset og Steve Kuhn er blant artistene som kommer til Oslo i sommer!

Det var mot slutten av 90-tallet at jazzpianisten Jason Moran entret jazzscenen og for alvor begynte å gjøre seg bemerket. Hans debutalbum som sjef i eget band «Soundtrack to Human Motion» ble hyllet av blant annet «New York Times» og «Jazz Journalists Association» da det kom ut. Under festivalen i sommer kommer han med sitt nyeste prosjekt «Fats Waller Dance Party» som drar inspirasjon fra Motown, house og hip-hop.

Jason Moran - Fats Waller Dance Party (2013-06-29) Théâtre Jean-Duceppe - PdA

Den prisvinnenende jazzsangerinnen Sheila Jordan er godt over 80 år, men er fortsatt full av energi. Opp gjennom årene har hun gitt ut 18 album som front person og jobbet med personer som Geroge Russel, Herbie Nichols og George Grunz. Hun har vært i Skandinavia flere ganger før, og i fjor var hun på turnè i Norge med Bjørn Alterhaug trio. I sommer får vi en reprise av dette når hun kommer til Oslo Jazzfestival med Bjørn Alterhaug trio som gjest.

Marius_Neset_Oslo_Jazzfestival

Nordmannen Marius Neset blir omtalt som en av vår tids store nye tenorsaksofonister i tradisjonen etter Michael Brecker og Jan Garbarek. Han er vinner av en Spellemanns pris sammen med Trondheim Jazzorkester, og kom i fjor ut med det kritikerroste albumet «Pinball» som blir kalt hans sterkeste artistiske uttrykk til nå. I sommer blir han å se på scenen under Oslo Jazzfestival.

Han blir av mange betraktet som en av de beste jazzpianistene og i sommer kommer Steve Kuhn trio med Karin Krog som gjest under konserten. De to har spilt inn fire album sammen, senest «Break of Day» fra 2014. Tidligere har han samarbeidet med storheter som Stan Getz, Chet Baker og John Coltrane.

Billetter kan du kjøpe her! 😀

InstagramButton