Musikk

Opplevelser for hele familien i sommer

Ta med hele familien på en opplevelse i sommer! Vi kan by på alt fra zipline til teater, utstillinger og festival for de minste.

Sommerguide

Zipline i verdens største hoppbakke

Vikersund Ekstremsportsenter | i hele sommer

Vikersund er kjent for å ha verdens største hoppbakke med verdensrekorden på hele 253,5 meter. Skiflyging er ekstremsport, og nå har også du muligheten til å kjenne følelsen av å sveve ut av hoppkanten i 90-100km/t.

Sommer i Prøysen

Prøysenhuset, Rudshøgda | 16. juni

Ta med hele familien til Prøysenhuset! Under festivalen, Sommer i Prøysen forvandles hele området rundt Prøysenhuset nærmest til en fornøyelsespark, full av opplevelser og aktiviteter for store og små. På programmet står familieforestillingen Sirkus Mikkelikski, Barnetimen, «Dørstokken heme», sommerkonserter, ja og til og med julestemning kan du oppleve midt på sommeren.

Åpent Slott

Det Kongelige Slott, Oslo | i hele sommer

Slottet er bolig og arbeidsplass for Kongefamilien. Her holder Hans Majestet Kongen statsråd, mottar audienssøkende og holder offisielle mottakelser og middager. Om sommeren er Det kongelige slott åpent for publikum. Alle besøkende følger en guidet omvisning gjennom Slottets viktigste og vakreste representasjonsrom. Turen går blant annet til Statsrådssalen, der Hans Majestet Kongen møter regjeringen til statsråd, til Slottskapellet, Den hvite salong, Fugleværelset og Store spisesal.

Palmesus Junior

Bystranda, Kristiansand | 29. juni

Palmesus Junior er strandfesten for hele familien. Programmet utformes for at du kan ta med deg store og små; Tidlig på dagen er programmet tilpasset de minste med leker, overraskelser, aktiviteter, tivoli, bading, iskrem og tilpasset underholdning fra scenene. Utover ettermiddagen og kvelden starter de store artistene på hovedscenen og stemningen øker frem til det hele avsluttes i en eksplosiv finale – akkurat som på selve Palmesus!

En omvisning på Oscarshall

Oscarshall Slott, Oslo | i hele sommer

Lystslottet Oscarshall på Bygdøy har nå åpnet for sommeren. Publikum får mulighet til å oppleve hvordan parken blir restaurert og det historiske anlegget i dialog med dagsaktuell samtidskunst. 

Øisteins Sommerblyant

Hadeland Glassverk, Jevnaker | i hele sommer

Øistein Blyant inviterer til tegneshow med alt det morsomme som du har sett på TV. Dette er et fartsfylt tegneshow som setter fantasien i sving. Øistein engasjerer publikum etter alle kunstens regler i dette showet som er kjempegøy for både voksne og barn. Showet avsluttes med et møte med Øistein for de som ønsker. Hva med en selfie og en autograf?

Krøderbanen

Krøderen, Vikersund, Noresund | 25. juni – 27. august

Krøderbanen ble åpnet i 1872 som smalsporbane og ble ombygget til normalspor i forbindelse med Bergensbanens åpning i 1909. Som NSB-bane ble den nedlagt i 1985. Siden da har banen vært drevet som museumsbane av Norsk Jernbaneklubb og Stiftelsen Krøderbanen. Alle søndager fra 25. juni til 27. august 2023 kan du oppleve en avstressende togreise i tidsriktig miljø på Krøderbanen. I tillegg kjøres tog lørdag 5. august (togran) og lørdag 19. august (skumringstog på kvelden).

Dronning Sonja KunstStall

Dronning Sonja Kunststall, Oslo | i hele sommer

Dronning Sonja KunstStall ligger i Slottets gamle stallbygninger. Her vises skiftende utstillinger av kunst og gjenstander fra De kongelige samlinger. Tematikken spenner vidt – fra moderne billedkunst og skulptur, via samarbeid med Munchmuseet og Nasjonalmuseet, til kongelige bunader og historiske kjøretøy. Det holdes også foredrag, konserter og andre arrangementer i KunstStallen.

Dyrene i Hakkebakkeskogen

Bratliparken, Fredrikstad | 10. – 11. juni
Nesparken, Moss | 17. – 18. juni

Nå gleder Klatremus og de andre dyrene seg veldig til å få besøke i Nesparken igjen. Med et enkelt trylleslag forvandles parken til en skikkelig “eventyrskog” og det er igjen klart for sommerteater! Familieforestillingen har blitt en kjær tradisjon med en enorm suksess og terningkast 6. Passer for barn fra 3 år.

Sjekk ut flere konserter og arrangementer for store og små i vår sommerguide!