Musikk

Kent går i graven – Egoist blir starten på slutten

Sveriges største rockeband annonserte i dag at deres kommende turné vil bli deres siste. Kent byr på et spektakulært avskjedsår med deres siste album Då Som Nu För Alltid, en avskjedsturné, samt et Greatest Hits album. De startet det hele med å slippe singelen Egoist tidligere i dag.

Bandet som har holdt på siden 1990, har etter 26 år sammen vært Sveriges største rockeband i nesten 20 år. Nyheten om at 2016 vil bli kents siste år ble meddelt gjennom et filmklipp regissert av Adam Berg i natt. Se klippet her.

Då Som Nu För Alltid

Kent snakket i dag ut om bruddet i en pressemelding i Sverige, hvor de takket fansen og fortalte om opplevelsen av å ha vært i bandet. De beskrev avskjeden som at alt har en slutt, og nå var det på tide at kent også tar farvel, og presiserte at det ikke var grunnet noen splid i gruppen eller at de ikke ønsket å spille sammen lenger.

«Det här är inte slutet för att vi har tråkigt tillsammans eller för att vi inte vill något längre. Det här är slutet för att de bästa av alla gårdagens och morgondagens fester har ett avsked i sig. Vi ser oerhört mycket fram mot att möta er alla en sista gång på turnén i höst. Det kommer bli skitkul!»

I morges slapp kent låten Egoist – den første singelen fra deres kommende tolvte og siste album Då Som Nu För Alltid. Albumet slippes 20. mai. For å oppsummere sin karriere, vil kent også slippe et Greatest Hits album til høsten. Dette vil ikke bare inneholde kents største hits, men også to helt ferske låter.

Fra september til desember i høst vil kent ta farvel med fansen gjennom en siste turné i Norden. De vil spille hele 3 konserter i Norge.

15.10: Trondheim – Trondheim Spektrum

21.10: Stavanger – DnB Arena

22.10: Oslo – Oslo Spektrum

Billettsalget starter lørdag 19. mars kl 12:00

Les mer på kents offisielle hjemmeside

«Vi är en familj.
För familjen gör vi allt.
Vi 4 kommer att vara kent.
Då som nu för alltid.» – kent

Lytt til Egoist her